Κάτι τρέχει… στο Ποτάμι: Το «αντάρτικο» Δανέλλη και οι γέφυρες Θεοχάρη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 13:31 Κάτι τρέχει… στο Ποτάμι: Το «αντάρτικο» Δανέλλη και οι γέφυρες Θεοχάρη

Το… σφάξιμο με το βαμβάκι από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στον επικεφαλής του Ποταμιού και η προτροπή να πάρει άμεσα θέση για το τι θα πράξει στη Βουλή, όταν έλθει προς ψήφιση η συμφωνία, αλλά και η αποψινή κοινή παρουσία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωστή Χατζηδάκη, μαρτυρούν πως το παρασκήνιο είναι έντονο.

Η πλειοψηφία για την κύρωση της συμφωνίας βρίσκεται έτσι στην κόψη του ξυραφιού, μετρώντας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, από 149 έως 151 βουλευτές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η σημερινή δήλωση του Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος είναι ο μοναδικός βουλευτής του Ποταμιού που ξεκαθάρισε πως ακόμη κι αν υπάρξει απόφαση να πάει συντεταγμένα το κόμμα στην καταψήφιση της συμφωνίας, εκείνος θα τραβήξει διαφορετικό δρόμο από το Ποτάμι: «Θα παραιτηθώ», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα FM, επιβεβαιώνοντας ότι η πρόθεσή του να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών δεν αλλάζει.

Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί, επίσης, ένας πρώην βουλευτής του Ποταμιού: ο Χάρης Θεοχάρης. Μετά την αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, είναι γνωστό ότι συζήτησε την ένταξή του είτε στη ΝΔ είτε στο Κίνημα Αλλαγής, ωστόσο οι επαφές δεν καρποφόρησαν. Το τελευταίο διάστημα εκφράστηκε θετικά για κάποιες από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, μαρτυρώντας ανοιχτό δίαυλο με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ορισμένοι στοιχημάτιζαν πως – όπως πέρυσι συνέβη με τη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου – έτσι κι εκείνος θα ψήφιζε εφέτος τον προϋπολογισμό και θα σηματοδοτούσε τη συμπόρευσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ, με το βλέμμα στραμμένο στη συμφωνία των Πρεσπών.

Όμως, οι συζητήσεις στην Κουμουνδούρου «τσάκισαν», με κάποιες πληροφορίες να θέλουν τις δύο πλευρές να μην συμφώνησαν στη συμπερίληψη του ανεξάρτητου, σήμερα, βουλευτή στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή, οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον κ. Θεοχάρη να ρίχνει ξανά γέφυρες προς την πλευρά της ΝΔ και να επιθυμεί ακόμη και την παρουσία του στο συνέδριο του κόμματος, το οποίο ξεκινάει την Παρασκευή. Ενδιαμέσως δε, συναντήθηκε και με τον κ. Θεοδωράκη – πριν από το συνέδριο του Ποταμιού – αναζητώντας φόρμουλα για την επιστροφή του, ωστόσο ούτε αυτές οι συζητήσεις ευοδώθηκαν.

Το μόνο βέβαιο είναι πως το Μαξίμου πλέον δεν υπολογίζει τον κ. Θεοχάρη στην πλειοψηφία για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, κάνοντας πιο δύσκολη την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, αφού – εκτός του κ. Δανέλλη – δεδομένοι θεωρούνται Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Έλενα Κουντουρά και Κατερίνα Παπακώστα, ενώ προς το «ναι» κλίνει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και αντιφατικές δηλώσεις έχει κάνει ο Κώστας Ζουράρις.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση