Συνέδριο ΝΔ: Σε άλλους λέει… “φύγετε” και σε άλλους “ελάτε σε μένα” ο Μητσοτάκης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 10:18 Συνέδριο ΝΔ: Σε άλλους λέει… “φύγετε” και σε άλλους “ελάτε σε μένα” ο Μητσοτάκης

Πρόβα διακυβέρνησης έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ, το βράδυ της Παρασκευής (14.12.2018), πραγματοποιώντας ανοίγματα προς όλους τους πολιτικούς χώρους. Θέτοντας ξεκάθαρα, με το δικό του τρόπο, το δίλημμα «ή εμείς ή αυτοί», διατυπώνοντάς το με τη λογική «εμείς ενώνουμε τους Έλληνες και ο ΣΥΡΙΖΑ τούς διχάζει», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως χρειάζεται να συσπειρωθεί γύρω από τη ΝΔ ο κόσμος που δεν επιθυμεί να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Από το τελευταίο πηγάζει και το σύνθημα «φύγετε» που επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας λόγο για μάχη ιδεολογιών κι εμμένοντας στον ισχυρισμό του περί ανταλλαγής των μη περικοπών στις συντάξεις με το Σκοπιανό εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε αναλυτικά τις θέσεις της ΝΔ και τις δεσμεύσεις της στο πεδίο της οικονομίας, βασιζόμενος στο τρίπτυχο λιγότεροι φόροι και εισφορές, προσέλκυση επενδύσεων και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Αποκάλυψε, επίσης, δύο ακόμη άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει η ΝΔ, προαναγγέλλοντας την αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο της ετήσιας ανάπτυξης και τη χορήγηση εφάπαξ επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί στους γονείς του. Το τελευταίο εντάσσεται σ’ ένα γενικότερο πλέγμα οικονομικών και κοινωνικών μέτρων που στόχο έχουν την αντιμετώπιση του φαινομένου της υπογεννητικότητας, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επιχείρησε να περάσει θετικά μηνύματα στην ομιλία του σχετικά με το πρόγραμμα του κόμματός του, οι αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα ήταν εξαιρετικά αιχμηρές. Ιδίως για το Σκοπιανό και τη συμφωνία των Πρεσπών, όπου η φράση «η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία ούτε τώρα ούτε αύριο ούτε ποτέ» ήταν αυτή που χειροκροτήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη αποστροφή της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Εξάλλου, εκτός από το άνοιγμα στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, τονίζοντας ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα όλων των Ελλήνων που θα γεφυρώσει τα ρήγματα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό του: ζήτησε συγκεκριμένα από τα στελέχη του να μην επαναπαυθούν από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και να συνεχίσουν τον αγώνα, ενώ παράλληλα κάλεσε όλους να βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα.
Σε αντίστοιχο τόνο κι ετοιμότητα κάλεσε νωρίτερα τα αυτοδιοικητικά στελέχη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος τυγχάνει πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου. Ενώ ο Κώστας Καραμανλής, με μία σύντομη δήλωσή του, προχώρησε σε σύμπλευση με τον κ. Μητσοτάκη και έθεσε ως προαπαιτούμενο για την εκλογική επιτυχία της ΝΔ την ενότητα και τη δημιουργία μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης ισχυρής εντός και εκτός της Βουλής.
Το 12ο Συνέδριο της ΝΔ συνεχίζεται σήμερα με πιο ενδιαφέρουσες τις ομιλίες του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, του Επιτρόπου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Αβραμόπουλου και των προσκεκλημένων της ΝΔ στην Αθήνα: του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ και του εκπροσώπου Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση