Κοινωνικό μέρισμα: Δίνουν και άλλα 80 εκατ. ευρώ – Ποιοι τα δικαιούνται – Πότε οι πρώτες πληρωμές

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018 19:47 Κοινωνικό μέρισμα: Δίνουν και άλλα 80 εκατ. ευρώ – Ποιοι τα δικαιούνται – Πότε οι πρώτες πληρωμές

Το ποσό που είχε καθοριστεί αρχικά για το κοινωνικό μέρισμα, υπολογιζόταν σε 710 εκατ. ευρώ και με την απόφαση για αύξηση θα προσεγγίζει τα 800 εκατομμύρια.

Αυτό αποφάσισαν από κοινού, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Όπως είχε γίνει γνωστό, για το κοινωνικό μέρισμα το ποσό που είχε καθοριστεί, υπολογιζόταν σε 710 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η αύξησή του κατά 80 εκατ. ευρώ κρίθηκε αναγκαία για να καλυφθούν πλήρως οι δικαιούχοι του προγράμματος.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι πληρωμές της δεύτερης φάσης, με τις οποίες θα ολοκληρωθεί η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος για φέτος.

Πρόκειται για αιτήσεις που κατατέθηκαν για πρώτη φορά ή για αιτήσεις που υποβλήθηκαν εκ νέου στις 21 Δεκεμβρίου.

Ο πρώτος γύρος καταβολής του κοινωνικού μερίσματος έγινε στις 14 Δεκεμβρίου, όταν και πιστώθηκαν χρήματα σε περίπου 1,4 εκατ. τραπεζικούς λογαριασμούς.

Συνολικά 3,9 εκατομμύρια νοικοκυριά έκαναν αίτηση φέτος, προκειμένου να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα ενώ το μέσο ποσό ανά εγκεκριμένη αίτηση διαμορφώνεται στα περίπου 480 ευρώ.

Το ύψος του μερίσματος ξεκινά από 200 ευρώ για τον άγαμο και φτάνει μέχρι και σε 1.200 ευρώ για τις πολύτεκνες οικογένειες.

πηγή: Έθνος, newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση