Απαγωγή επιχειρηματία: Το θρίλερ συνεχίζεται – Καμία επικοινωνία από τους απαγωγείς για λύτρα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 21:42 Απαγωγή επιχειρηματία: Το θρίλερ συνεχίζεται – Καμία επικοινωνία από τους απαγωγείς για λύτρα

Κομμάτι – κομμάτι επιχειρούν οι αστυνομικοί να συνθέσουν το παζλ της απαγωγής του γνωστού επιχειρηματία του Πειραιά Νίκου Μαυρίκου. Από το πρωί της Πέμπτης (27/12/2018) όταν διαπιστώθηκε ότι όσα έγιναν στην ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά είχαν στόχο τον επιχειρηματία, έχει σημάνει συναγερμός. Η οικογένεια είναι ανάστατη και περιμένουν μαζί με τους αστυνομικούς πάνω από το τηλέφωνο, μήπως επιχειρήσουν να επικοινωνήσουν μαζί τους οι απαγωγείς.

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την απαγωγή

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr οι πινακίδες που είχε το μαύρο όχημα με το οποίο τον απήγαγαν δεν αντιστοιχούν σε κανένα αυτοκίνητο στην Ελλάδα και έτσι πιθανολογείται ότι είναι πλαστές. Επίσης, από τις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων, όλοι οι απαγωγείς ήταν σωματώδεις. Οι αρχές έχουν στην διάθεσή τους και υλικό από όποιες κάμερες υπάρχουν στην περιοχή.

Η απαγωγή έγινε στις 08:30 έξω από το σπίτι του γνωστού επιχειρηματία στην ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά. Και έγινε με κινηματογραφικό τρόπο αφού οι δράστες σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές, φορούσαν μπλούζες των ΕΚΑΜ! Το σχέδιό τους ήταν τόσο μελετημένο που ο 51χρονος επιχειρηματίας δεν πρόλαβε να αντιδράσει αφού τον έπιασαν χειροπόδαρα και τον έριξαν στην κυριολεξία μέσα στο όχημα.

Ο εξάδελφός του, Νίκος Μαυρίκος περιγράφει στο newsit.gr την απαγωγή του επιχειρηματία

Όπως περιγράφει στο Newsit.gr ο εξάδελφος του επιχειρηματία, επίσης γνωστός επιχειρηματίας του Πειραιά και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφοδιαστών Πλοίων, ο 50χρονος κατευθυνόταν προς το πάρκινγκ του σπιτιού του για να πάρει το αυτοκίνητό του.

Όπως περιγράφει ο Νίκος Μαυρίκος στο newsit.gr οι δράστες φαίνεται ότι τον περίμεναν. Τρία άτομα τον πλησίασαν ενώ πήγαινε προς το πάρκινγκ και τον πήραν “σηκωτό”, τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο όπου υπήρχε και τέταρτος δράστης στη θέση του οδηγού. Ο επιχειρηματίας λέει στο newsit.gr πως ακόμη οι δράστες δεν έχουν επικοινωνήσει ούτε με την οικογένεια, ούτε και με την αστυνομία. Καλεί όποιον γνωρίζει το παραμικρό και μπορεί να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης να επικοινωνήσει με την αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι μαζί με τον επιχειρηματία, κατέβηκε στον δρόμο και μια γυναίκα.

“Δεν δεχόταν απειλές”, λέει ο εξάδελφος του επιχειρηματία

Μιλήσαμε τελευταία φορά την Τρίτη, λέει ο Νίκος Μαυρίκος. Ο εξάδελφός του είχε πάει για ολιγοήμερες διακοπές στην Παύλιανη. Επέστρεψε χθες το μεσημέρι. Δεν είχε καμία ανησυχία, λέει ο εξάδελφός του που περιγράφει στο newsit.gr το θύμα δεν είχε εκφράσει κάποια ανησυχία, ενώ δεν διέθετε φρουρά, ούτε είχε άδεια οπλοφορίας.

Ο ίδιος άνθρωπος, μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου “Μαζί σου” στον ΣΚΑΙ, διέψευσε τις πληροφορίες πως στο παρελθόν υπήρξε απόπειρα απαγωγής του επιχειρηματία. Όπως αποκάλυψε, ήταν η δική του επιχείρηση που κατά το παρελθόν είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης αλλά από… λάθος, όπως είπε.

Δείτε τι δήλωσε στην εκπομπή

Το προφίλ του επιχειρηματία έκανε μιλώντας στο newsit.gr ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης. Όπως είπε, η εταιρεία που είναι εγγεγραμμένη στο επιμελητήριο είναι η J. M. Dolphin S.A. και είναι πολύ κοντά στο σημείο που απήχθη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε δεν είναι μια εταιρεία μεγέθους που να δικαιολογεί την απαγωγή και τα λύτρα. Είναι μια παλιά εταιρεία, η Μαυρίκος, που είχε ιδρυθεί από δυο αδέλφια τον Γιάννη και τον Παναγιώτη Μαυρίκο και μετά τα ξαδέλφια χώρισαν τις επιχειρήσεις. Τον απαχθέντα δεν τον ξέρω προσωπικά.  Λυπάμαι γιατί είναι οικογενειάρχης και έχει τρία παιδιά και εύχομαι να τελειώσει γρήγορα η περιπέτειά του.

 

Ο Νίκος Μαυρίκος λέει πως από τη στιγμή που έγινε το περιστατικό έχει “σπάσει” το τηλέφωνό του καθώς όλοι νομίζουν πως θύμα της απαγωγής είναι εκείνος. Περιγράφει πως λόγω της συγγένειας και του γεγονότος πως έχουν παρόμοιο αντικείμενο εργασίας όλοι αρχικά πίστεψαν ότι ήταν αυτός που έπεσε θύμα απαγωγής.

Αυτόπτης μάρτυρας για την απαγωγή του επιχειρηματία: «Φώναζαν: ληστεία, ληστεία!»

Τις στιγμές του πανικού την ώρα της απαγωγής του επιχειρηματία και την σύγχιση που επικράτησε, περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας στο newsit.gr. Όπως είπε κάποιοι από το κοντικό σούπερ μάρκετ φώναζαν: «ληστεία, ληστεία».

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου – Ειρήνη Μιλή

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση