Συντάξεις: Ανατροπή με νέο Ασφαλιστικό Ταμείο για 2.000.000 εργαζόμενους

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 09:52 Συντάξεις: Ανατροπή με νέο Ασφαλιστικό Ταμείο για 2.000.000 εργαζόμενους

Το νέο Ασφαλιστικό Ταμείο δεν θα χρηματοδοτείται από το Δημόσιο. Αφορά σε επικουρική ασφάλιση και αλλάζει τα δεδομένα για 2.000.000 εργαζόμενους. Υποχρεωτική η ασφάλιση σε αυτό και αλλαγές στις κρατήσεις. Μεγαλύτερη σύνταξη και εφάπαξ θα παίρνουν όσοι ασφαλιστούν στον νέο φορέα.

Μεγαλύτερη σύνταξη και εφάπαξ θα μπορούν να πάρουν 2.000.000 εργαζόμενοι που θα ασφαλιστούν στο νέο Ασφαλιστικό Ταμείο που θα δημιουργηθεί και πιθανότατα θα αρχίσει τη λειτουργία του από το 2022. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην τελική ευθεία και το βασικό αγκάθι είναι οι εισφορές, ειδικά αυτές που αφορούν στους εργοδότες.

ΓΣΕΕ και εργοδοτικές οργανώσεις είναι σε διαπραγματεύσεις. Η λύση για τις εισφορές αναζητείται τώρα στη μείωση της φορολογία των επιχειρήσεων.

Στόχος είναι το νέο Ταμείο να συμπεριληφθεί σε μια από τις επόμενες Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ώστε να καταστεί υποχρεωτική η ασφάλιση σε αυτό στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα. Με το νέο σύστημα ασφάλισης θα καλύπτονται όλοι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, ενώ υπάρχει πρόταση να μπορούν να ενταχθούν και οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες μέσω της αυτασφάλισης.

Τι θα παρέχει το νέο Ταμείο

Το νέο Ταμείο θα δίνει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να λαμβάνει είτε εφάπαξ παροχή, είτε μηνιαία περιοδική παροχή για τους κινδύνους γήρατος, αναπηρίας και θανάτου.
Η παροχή θα δίδεται μετά τη συμπλήρωση κάποια ηλικίας και δεν θα σχετίζονται με τις προϋποθέσεις της κύριας ασφάλισης, ενώ το δικαίωμα της παροχής θα κληρονομείται.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση