Στις 120 δόσεις μπαίνουν και τα χρέη του 2018

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2019 08:32 Στις 120 δόσεις μπαίνουν και τα χρέη του 2018

Στην ένταξη και τωνοφειλώνπου δημιουργήθηκαν εντός του 2018 στις ρυθμίσεις τουεξωδικαστικού μηχανισμού αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήδη επεξεργάζεται σχετική ρύθμιση την οποία και θα φέρει στη Βουλή εντός των επόμενων μηνών, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το ζήτημα φέρεται να τυγχάνει και της αποδοχής των θεσμών, όπως γράφουν "Τα Νέα".

Κι αυτό, καθώς από τα αποτελέσματα της λειτουργίας έως και σήμερα του εξωδικαστικού μηχανισμού, προκύπτει ότι αρκετές είναι οι επιχειρήσεις που εντάχθηκαν σε αυτό και βγήκαν από το "κόκκινο" ρυθμίζοντας τις οφειλές τους. Με τον τρόπο αυτό αυξήθηκαν ταυτόχρονα και τα έσοδα για το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η ένταξη των οφειλών του 2018 στις ρυθμίσεις των 120 δόσεων του εξωδικαστικού, αποτελεί αίτημα και του επιχειρηματικού κόσμου, οι εκπρόσωποι του οποίου υπογραμμίζουν ότι ακόμα οι συνθήκες στην αγορά δεν έχουν αποκατασταθεί και πως η επέκτασή του "θα είναι σωτήρια για την επιβίωση των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων".

Άλλωστε, με βάση την πρόοδο που έχει σημειωθεί, η κυβέρνηση έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών, προχώρησε στις βελτιώσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού καταθέτοντας σχετικές τροπολογίες στη Βουλή, μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα. Στις αλλαγές περιλαμβάνονται η αύξηση στα 300.000 ευρώ του ορίου οφειλών των επιχειρήσεων που μπορούν να ενταχθούν στην αυτοματοποιημένη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού. Το όριο ρύθμισης οφειλών μέχρι πρότινος ήταν τα 50.000 ευρώ. Άλλη μία αλλαγή την οποία ανέμενε με αγωνία η αγορά είναι η παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού έως το τέλος του 2019.

Πηγή: Τα Νέα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση