Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από 1 εκατ. χαπάκια Captagon μέσα σε ράβδους μολύβδου στο κοντέινερ του Πειραιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 19:31 Πάνω από 1 εκατ. χαπάκια Captagon μέσα σε ράβδους μολύβδου στο κοντέινερ του Πειραιά
Γιατί οι ναρκέμποροι έκρυψαν μέσα στις ράβδους μολύβδου το ναρκωτικό των τζιχαντιστών

Σε 1 εκατομμύριο ανέρχονται τα δισκία του συνθετικού ναρκωτικού Captagon, γνωστό και ως «ναρκωτικό των τζιχαντιστών», που έχουν ανιχνευτεί και κατασχεθεί έως τώρα σε κοντέινερ με ράβδους μολύβδου, το οποίο εντοπίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, μετά από συνεργασία με την ομόλογη τουρκική υπηρεσία στην περιοχή του Ικονίου Περάματος.

Το κοντέινερ ελέγχθηκε με τη συνδρομή, κατά περίπτωση, του Λιμενικού Σώματος, των τελωνειακών Αρχών και του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα συνθετικά ναρκωτικά προορίζονταν, μέσω παραπλανητικών θαλασσίων οδών, για χώρες της Μέσης Ανατολής. Η μεταφορά του κοντέινερ ξεκίνησε μέσω θαλάσσης στις 15 Δεκεμβρίου 2018, με εταιρεία διεθνών μεταφορών, από την Λατάκεια Συρίας με προορισμό την Κροατία και ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι του Πειραιά. Ωστόσο άγνωστος παραμένει ο απώτερος προορισμός του φορτίου αφού είναι πιθανόν να επέστρεφε και πάλι στη Συρία μετά από πολλαπλές διαδρομές ώστε να χαθούν τα ίχνη του.

Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ικόνιο Περάματος, βρέθηκαν -κατανεμημένες σε 24 παλέτες- 544 ράβδοι μολύβδου, μέσα στις οποίες είχε τοποθετηθεί μεγάλη ποσότητα συνθετικών ναρκωτικών. Σημειώνεται, ότι έως τώρα έχει ελεγχθεί το 1/3 των ράβδων. Πρόκειται για κατασκευές ειδικής χρήσης, οι οποίες χρησιμοποιούνται με σκοπό την απόκρυψη των ναρκωτικών, αφού η χημική σύσταση του μολύβδου προκαλεί δυσχέρειες στον εντοπισμό τους μέσω συσκευών ηλεκτρονικής απεικόνισης (X-RAYS), ενώ παράλληλα φέρει μεγάλο βαθμό δυσκολίας στη διάνοιξή του.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται σε συνεργασία των Ελληνικών Αρχών με αντίστοιχες της Τουρκίας και της Κροατίας.


πηγή: news.gr