Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκρούσεις εκπαιδευτικών με άνδρες των ΜΑΤ έξω από τη Βουλή - Live εικόνα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 15:08 Συγκρούσεις εκπαιδευτικών με άνδρες των ΜΑΤ έξω από τη Βουλή - Live εικόνα

Πανελλαδική συγκέντρωση εκπαιδευτικών για το νέο σύστημα διορισμών είναι σε εξέλιξη. Σε συμβολική κατάληξη της πρυτανείας προχώρησαν οι αναπληρωτές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί. Στο πλευρό τους μαθητές και φοιτητές. Βασικά αιτήματα, 30.000 μόνιμοι διορισμοί  και κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου.

Τα μέλη της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Περίπου στις 14.30 σημειώθηκε ένταση στα πλαϊνά της Βουλής, με άνδρες των ΜΑΤ να απωθούν τους εκπαιδευτικούς, κάνοντας χρήση χημικών.

Οι εκπαιδευτικοί κατευθύνονται προς το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με την Αστυνομία είναι περίπου 4.000. 

«Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση μαζί με τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, ώστε να αποτρέψουμε την κατάθεση του νομοσχεδίου, που αφορά τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που απολύει ουσιαστικά, τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που δουλεύουν πολλά χρόνια στην εκπαίδευση. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να λεηλατήσει την ζωή των εκπαιδευτικών. Διαρκής αγώνας μαθητών – φοιτητών – εκπαιδευτικών για την παιδεία στο ύψος των αναγκών μας».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι εκπαιδευτικοί.

Ρεπορτάζ: Ε. Μιλή

Πηγή: newsit.gr