Η πίεση της ΝΔ στους έξι «πρόθυμους» και οι… κλεφτές ματιές προς το Ποτάμι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 12:49 Η πίεση της ΝΔ στους έξι «πρόθυμους» και οι… κλεφτές ματιές προς το Ποτάμι

Το ίδιο ισχύει λοιπόν και για τους βουλευτές του Ποταμιού, πόσω μάλλον για τον Σπύρο Δανέλλη, ο οποίος προτίθεται και τις Πρέσπες να ψηφίσει και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση να δώσει, κόντρα στη γραμμή του Σταύρου Θεοδωράκη.

Βεβαίως, ο επικεφαλής του Ποταμιού εξακολουθεί να κρατά επαμφοτερίζουσα στάση αναφορικά με τις Πρέσπες, με την έννοια ότι ναι μεν αρχικά είχε πει ότι θα στηρίξει τη συμφωνία, αλλά στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να προηγηθεί διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση – όπερ και εγένετο, όμως, μετά το διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου. Το πιθανότερο δείχνει να είναι πάντως ότι ο κ. Θεοδωράκης θα ψηφίσει κανονικά τη συμφωνία των Πρεσπών, συμπεριλαμβανομένων των τριών βουλευτών του που προτίθενται να πράξουν το ίδιο (Δανέλλης, Μαυρωτάς, Λυκούδης).

Ο κ. Θεοδωράκης συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο συνέδριο της «Δράσης» το Σάββατο και μίλησαν σε χαλαρό ύφος, με τον πρόεδρο της ΝΔ να θυμάται και να επαναλαμβάνει το πείραγμα που είχε κάνει στον επικεφαλής του Ποταμιού για τις… κόκκινες κάλτσες του στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωστή Χατζηδάκη. Η πίεση της ΝΔ προς το Ποτάμι και τον κ. Θεοδωράκη είναι δεδομένη και τις επόμενες ώρες το επίδικο θα είναι η ψήφος εμπιστοσύνης του κ. Δανέλλη. Στην οδό Πειραιώς διερωτώνται πώς είναι δυνατόν ο κ. Θεοδωράκης να κρατά στο κόμμα του έναν βουλευτή, ο οποίος όχι απλώς στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά χθες ήταν παρών στην εκδήλωση για τις Πρέσπες στο Μέγαρο Μουσικής, χειροκροτώντας και επαινώντας τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως έχει γράψει το Newsit.gr, από τη ΝΔ έχουν φροντίσει να στείλουν τα μηνύματά τους προς την πλευρά του Ποταμιού για το ενδεχόμενο συνεργασίας μετά ή ακόμη και πριν τις εκλογές και πως οι πιθανότητες λιγοστεύουν εάν ο κ. Θεοδωράκης κρατήσει αυτή τη στάση.

Επίσης μιλώντας στο Newsit.gr, ο κ. Θεοδωράκης είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο προεκλογικής συμπόρευσης Ποταμιού-ΝΔ ή συμπερίληψής του στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συζητήσεων μετά τις εκλογές. Μιλώντας στο συνέδριο της Δράσης το Σάββατο, αμέσως μετά τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι ασπάζεται τις ιδέες του ευρωπαϊκού φιλελευθερισμού και ότι πρέπει να δημιουργηθεί μέτωπο υπέρ του, κάνοντας εμμέσως άνοιγμα προς τη ΝΔ.

Η συνέχεια αναμένεται εξόχως ενδιαφέρουσα.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση