Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στροφή ΚΙΝΑΛ για τα περί κομματικής πειθαρχίας στις Πρέσπες;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 12:56 Στροφή ΚΙΝΑΛ για τα περί κομματικής πειθαρχίας στις Πρέσπες;

Ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης ανέφερε πως δεν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία για τη συμφωνία.

Ερωτηματικά για την τελική στάση του Κινήματος Αλλαγής και το αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας προκαλούν οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου Παύλου Χρηστίδη.

Παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, αλλά και βουλευτές όπως ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, είχαν ξεκαθαρίσει πως θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, σήμερα ο Παύλος Χρηστίδης ανακοίνωσε την αλλαγή στάσης. 

Όπως τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης στο ραδιόφωνο News 247, "καμμένοι των Πρεσπών είναι αυτοί που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θα υπερψηφίσουν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών", ενώ ανέφερε πως δεν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία για τη συμφωνία, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι δεν θα υπάρξει διαφοροποίηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Ερωτηθείς για τη στάση Θεοχαρόπουλου, απάντησε: «Θα γίνει ειδική συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας μόλις έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών για να αποφασίσουμε όλοι μαζί. Αυτή τη στιγμή δεν τίθεται κανένα ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Πιστεύω ότι θα κινηθούμε όλοι ενιαία». 

Υπενθυμίζεται ότι σε αντίθεση με την αρνητική στάση της Φώφης Γεννηματά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει ξεκαθαρίσει πως διάκειται θετικά απέναντι στη συμφωνία και την απόφαση για την τελική στάση του θα τη λάβει η κεντρική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και όχι το ΠΑΣΟΚ / Κίνημα Αλλαγής. 

"Ήρθε η ώρα να αναμετρηθούμε face to face με τον Τσίπρα, το ΚΙΝΑΛ είναι ο βασικός του αντίπαλος", υπογράμμισε ο κ. Χρηστίδης.

Μιλώντας για τη συμμετοχή προσωπικοτήτων της κεντροαριστεράς στην εκδήλωση υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών ανέφερε ότι "υπάρχει μια σειρά ακαδημαϊκών πολιτικών και πολιτών που στηρίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών, το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει κεντροαριστερά με τον Κουίκ. Ο κ. Τσίπρας τα τελευταία 4 χρόνια συγκυβέρνησε με τον Καμμένο, προσκλητήριο για προοδευτικό μέτωπο με Παπακώστα δεν γίνεται".

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Β. Κεγκέρογλου είχε δηλώσει, ερωτηθείς σχετικά: «Ε βέβαια θα υπάρξει κομματική πειθαρχία. Η ΔΗΣΥ είναι ενιαία. Αν η κοινοβουλευτική ομάδα αποφασίσει κάτι αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό. Ο κ. Θεοχαρόπουλος εξέφρασε τη θέση του αλλά δεν είπε ότι ψηφίζει ή δεν ψηφίζει. Πιστεύω ότι θα υπάρξει ενιαία τοποθέτηση η οποία θα καλύπτει και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ». 

πηγή: thetoc.gr