Μητσοτάκης: Ζούμε έναν τραγέλαφο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 14:09 Μητσοτάκης: Ζούμε έναν τραγέλαφο

«Για να πραγματοποιηθούν οι στόχοι των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου ζούμε έναν τραγέλαφο που ευτελίζει την πολιτική ζωή και ζημιώνει πολλαπλώς τη χώρα», ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για ψεύτικο διαζύγιο. «Ο κ. Καμμένος δανείζει δυο βουλευτές του στον κ. Τσίπρα και δεν τους διαγράφει για να μην χάσει την Κ.Ο. Η φαρσοκωμωδία των ελιγών και της συναλλαγής απαιτεί και κομπάρσους. Περιφερόμενους βουλευτές, που αλλιώς εξελέγησαν, αλλιώς εξελίχθηκαν και αλλιώς θα την εγκαταλείψουν. Πρόθυμοι να γίνουν δεκανίκια μιας κυβέρνησης που κουρέλιασε την οικονομία και τα εθνικά συμφέροντα. Κυβέρνηση κουρελού».

«Κυβέρνηση κουρελού είναι ο νέος όρος που εξάγει ο κ. Τσίπρας μετά την κωλοτούμπα», είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Έντονες αντιδράσεις από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η αναφορά Μητσοτάκη στην υπουργοποίηση του πρώην ΑΓΕΕΘΑ Β. Αποστολάκη. «Ποτέ, καμία κυβέρνηση στην μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο του στρατευματος ένα εν ενεργεία στρατιωτικό. Ο τελευταίος ήταν ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης ο αρχηγός ΓΕΣ που ορκίστηκε υπουργός Αμυνας στις 21 Απριλίου 1967».

Αναφερόμενος στην τροπολογία για τα F-16, επεσήμανε: «Ο πολιτικός συνεταιρισμός Τσίπρα - Καμμένου παραμένει και προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή να περάσει μια σκανδαλώδη τροπολογία για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που θέλει, στο χώρο των πολεμικών προμηθειών. Μιλώ για τα αντισταθμιστικά οφέλη των F-16, αυτά που κάποτε χαρακτηρίζατε εστία σκανδάλου και τώρα επαναφέρατε από την πίσω πόρτα».

«Να το ξέρετε κύριε Τσίπρα. Όσους απελπισμένους κι αν μαζέψετε, τους πολίτες αυτή τη φορά ούτε θα τους κοροϊδέψετε, ούτε θα τους εξαγοράσετε. Ο λογαριασμός θα είναι βαρύς και θα τον πληρώσετε. Οι μάσκες έπεσαν. Κύριε Τσίπρα, πολιτική για εσάς σημαίνει συναλλαγή. Για να βρεθούν δύο πλειοψηφίες, όχι μία. Μία για να κρατηθείτε στην εξουσία και μία δεύτερη για το Σκοπιανό. Καταλήξαμε από τα σενάρια για μία κυβέρνηση ενοχής, σε μία κυβέρνηση συνενοχής. Πλήρως απαξιωμένης και με τυχοδιωκτική ατζέντα».

Για το Μακεδονικό

«Παραχωρήσατε στους Σκοπιανούς μακεδονική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα. Αλήθεια κύριε Τσίπρα, πότε ήταν αυτά μέρος της εθνικής γραμμής; Ο κ. Καμμένος ο οποίος σκίζει τα ιμάτιά του τώρα για το όνομα της Μακεδονίας, ξέχασε ότι όταν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση στην πρόταση δυσπιστίας που καταθέσαμε τον περασμένο Ιούλιο, επέλεξε φυσικά να τη στηρίξει. Ο κ. Καμμένος συνυπογράφει τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς ουσιαστικά έχει εκχωρήσει τους βουλευτές του, παρέχοντάς σας τη ψήφο εμπιστοσύνης που τόσο ζητάτε. Είστε και οι δύο, Τσίπρας και Καμμένος, συνεργοί σε μία προμελετημένη μεθόδευση».

Επιτιθέμενος κατά των κ.κ. Τσίπρα - Καμμένου, ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι το δίδυμο αυτό δεν έχει καμία αναστολή προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιοτελή πολιτικά συμφέροντα.

Διαλύει κόμματα, διαφθείρει συνειδήσεις, καταπατά αρχές και υπονομεύει θεσμούς. Και μετατρέπει την πολιτική ζωή του τόπου σε ένα απίστευτο παζάρι.

Απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε σε υψηλούς τόνους:

«Μιλάτε εσείς για κάθαρση ενώ πρόσωπα πολύ στενά συνδεδεμένα μαζί σας, στο στενό πυρήνα εξουσίας του Μαξίμου έχουν αφήσει βρώμικα αποτυπώματα στη δημόσια ζωή».

Βολές σε Δανέλλη - Παπακώστα

Ο Κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον κ. Δανέλλη αναρωτήθηκε: «Τι άλλαξε σε έξι μήνες και δίνετε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση;»

Για την κ. Παπακώστα είπε: «Η βουλευτής που εξελέγη με τη ΝΔ και κατακεραύνωνε τον λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τώρα ξαφνικά σας ερωτεύτηκε κύρια Τσίπρα και στηρίζει την κυβέρνηση. Τι ξαφνικός έρωτας είναι αυτός; Πού είναι η κυρία Παπακώστα; Θα ψηφίσει στα μουλωχτά μάλλον».

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση