Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή και για τον νέο υπουργό Άμυνας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 14:40 Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή και για τον νέο υπουργό Άμυνας

Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη και για το θέμα της υπουργοποίησης Αποστολάκη. 

«Ποτέ, καμία κυβέρνηση στην μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο του στρατευματος ένα εν ενεργεία στρατιωτικό. Ο τελευταίος ήταν ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης ο αρχηγός ΓΕΣ που ορκίστηκε υπουργός Αμυνας στις 21 Απριλίου 1967» είπε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Με αφορμή όσα είπε, ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε τους τόνους: «Ο μόνος λόγος που ζήτησα τον λόγο είναι διότι θεωρώ και πιστεύω ότι άθελά του ο Πρόδρος της ΝΔ υπέπεσε σε κολοσιαίο ατόπημα συνέκρινε τον μέχρι χθες αρχηγό ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη με τον πραξικοπηματία της χούντας Σπαντιδάκη. Η μονη σύγκριση που υπάρχει είναι ότι κατάγονται από το Ρέθυμνο. Είναι ντροπή και να ανακαλέσετε,  προσβάλλετε το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων». 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ διευκρίνισε ότι για πρώτη φορά από το '67 γίνεται υπουργοποίηση εν ενεργεία αξιωματικού και ανταπάντησε: «Μέσα στον πανικό σας δεν καταλάβατε αυτό που είπα. Ο τελευταίος εν ενεργεία αξιωματικός ήταν ο Σπαντιδάκης. Το είπα για να δείξω ότι καμία άλλη κυβέρνηση δεν παραβίασε τη διάκριση πολιτικής εξουσίας και ενόπλων δυνάμεων. Σέβομαι το ναύαρχο Αποστολάκη ως αρχηγό ΓΕΕΘΑ και την πρόταση την κάνατε εσείς. Διαφωνώ μαζί του που αποδέχθηκε την πρόταση, αλλά την πρόταση την κάνατε εσείς. Επίσης, πόσο στοίχισε το σόου με τα Μιράζ. Σε ποιον απέδιδαν τιμή; Στον απερχόμενο Καμμένο;». 

Κλείνοντας, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι δέχεται έστω και την μερική διευκρίνιση του κ. Μητσοτάκη.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση