Θεοδωράκης: Η απόφαση Δανέλλη λάθος χειρότερο από έγκλημα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 16:29 Θεοδωράκης: Η απόφαση Δανέλλη λάθος χειρότερο από έγκλημα

«Στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει πάθος και απερισκεψία όμως στο λάθος υπάρχει σκέψη μελέτη και υπολογισμός» είπε

Αυστηρό  μήνυμα κατά του Σπύρου Δανέλλη περιλάμβανε ο βασικός κορμός της ομιλίας του Σταύρου Θεοδωράκη.  Μίλησε για κατάντια και χαρακτήρισε την απόφαση του μέχρι σήμερα βουλευτή του «λάθος» το οποίο όπως εξήγησε είναι χειρότερο από έγκλημα.

«Στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει πάθος και απερισκεψία όμως στο λάθος υπάρχει σκέψη μελέτη και υπολογισμός» είπε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε μια συνοπτική παρουσίαση του πολιτικού DNA του Ποταμιού τονίζοντας ότι είναι κόμμα που προσπαθεί να είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα.

Υπενθύμισε ότι η απόφαση για μη στήριξη της κυβέρνησης είχε ληφθεί ομόφωνα σε όλα τα προηγούμενα πολιτικά συμβούλια, τις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος ότι «θα παραμείνει στην αντιπολίτευση και δεν θα κάνει τα ρεπό του Καμμένου».

«Και ξαφνικά βγαίνει ένας βουλευτής και λέει «ναι» στην ψήφο εμπιστοσύνης» συνέχισε χαρακτηρίζοντας την απόφαση Δανέλλη όχι εξύψωση, αλλά κατάντια.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αρνήθηκε ότι ο πρώην βουλευτής του εξαγοράστηκε ή ότι το έκανε για την καρέκλα.  Καταλόγισε αντίθετα στον Σπύρο Δανέλλη έξαρση εγωισμού που τον έκανε να πιστεύει ότι η δική του άποψη και γνώμη ήταν ανώτερη των άλλων.

Με αφορμή μάλιστα την αποχώρηση του από το Ποτάμι αναφέρθηκε (ονομαστικά) σε όλους εκείνους τους βουλευτές του Ποταμιού που πήγαν σε ΝΔ και ΔΗΣΥ.

«Υπάρχει μια σύμπτωση,  όλοι πηγαίνουν σε μεγαλύτερα κόμματα και δεν βρίσκεται ένας κ να πει ότι φεύγω από ένα μεγάλο κόμμα και να πάω σε ένα μικρότερο» δήλωσε με νόημα.

Στο σημείο αυτό άσκησε κριτική τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στην Φώφη Γεννηματά που χαρακτηρίζουν την νέα κυβέρνηση Τσίπρα, κουρελού και μιλούν για γυρολόγους βουλευτές, υπογραμμίζοντας ότι και οι ίδιοι τα ίδια κάνουν.

«Ο σημερινός κατήφορος του κ. Τσίπρα  έχει την ιστορία έτσι πολιτεύονται δυστυχώς βτα παλιά κόμματα» τόνισε και πρόσθεσε «και προφανώς ο κ. Τσίπρας το τερμάτισε αφού και εκείνος είχε δώσει δείγματα γραφής με την κυρία Μεγαλοοικονόμου και την κυρία Παπακώστα.

Ο Σταύρος  Θεοδωράκης εξέφρασε την άποψη ότι ο πρωθυπουργός προχωρά στις μεθοδεύσεις αυτές με μοναδικό μέλημα να εξακολουθήσει να κυβερνά. «Όμως με αυτή τη λογική δεν μπορεί να πάς πουθενά» δήλωσε και απευθυνόμενος εκ νέου στον Σπύρο Δανέλλη είπε ότι δεν μπορείς να μιλάς για αυτά εδώ και τέσσερα χρόνια και όταν έρχεται η ώρα να δίνεις ψήφο εμπιστοσύνης.

«Για αυτό μιλώ για κατάντια» επανέλαβε σε αυστηρό ύφος. Υπενθύμισε ότι όλοι οι 300 έχουν εκλεγεί με λίστα λόγω της απόφασης των κόμματων τους και παρ όλα αυτά «είκοσι βουλευτές παίζουν μουσικές καρέκλες».

Καταλήγοντας εξέφρασε τη θέση ότι δεν πρέπει κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής θητείας οι βουλευτές να αλλάζουν κόμμα.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση