Δανέλλης σε Ποτάμι: «Εύχομαι να μην κάνετε ούτε το λάθος ούτε το έγκλημα»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 18:56 Δανέλλης σε Ποτάμι: «Εύχομαι να μην κάνετε ούτε το λάθος ούτε το έγκλημα»

Κατηγόρησε επί της ουσίας τον επικεφαλής του κόμματος ότι η στροφή του σε ότι αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών οφείλεται στην προσέγγιση του Ποταμιού με την ΝΔ

Προσωπικές αιχμές κατά του Σταύρου Θεοδωράκη επεφύλασσε στην τοποθέτηση του στη Βουλή ο Σπύρος Δανέλλης.

Ο προσφάτως διαγραφής βουλευτής κατηγόρησε επί της ουσίας τον επικεφαλής του κόμματος ότι η στροφή του σε ότι αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών οφείλεται στην προσέγγιση του Ποταμιού με την ΝΔ.

«Αγαπητέ Σταύρο ότι μένω σταθερός στις απόψεις μου, μου το χρεώνεις ως εκ προοιμίου λάθος. Εσύ όμως θεωρείς στρατηγικό εταίρο την ΝΔ. Τι σχέση έχει η ΝΔ με το Ποτάμι» ανέφερε και διευκρίνισε ότι ούτως ή άλλως η σχέση του με το Ποτάμι είχε καταστεί ληξιπρόθεσμη μετά την απόφαση του συνεδρίου του Ποταμιού για στρατηγική συμπόρευση με την ΝΔ.

Ο Σπύρος Δανέλλης επέμεινε ότι με τη σημερινή του ψήφο εμπιστοσύνης δεν προσχωρεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστήριξε ωστόσο ότι υπάρχει η Αριστερά και η Δεξιά και τάχθηκε υπέρ ενός κεντροαριστερού πόλου με μια μίνιμουμ προγραμματική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράμμισε άλλωστε ότι τα λάθη και οι ανεπάρκειες του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελούν την κολυμπήθρα του Σιλωάμ για εκείνους που χρεοκόπησαν τη χώρα και τώρα κουνούν το δάχτυλο.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής υπενθύμισε ότι η πάγια θέση του Ποταμιού ήταν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και υποστήριξε ότι η κύρωση της δίνει στη χώρα κύρος και αίγλη.

Επέμεινε ωστόσο ότι αποτελεί πολιτική αντίφαση η στήριξη της κυβέρνησης και η καταψήφιση της Συμφωνίας, καθώς όπως εξήγησε πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση για να υπάρχει Συμφωνία.

Ανέφερε τέλος ότι δεν τον πτοούν ούτε οι απειλές ούτε οι λοιδορίες ούτε οι επιθέσεις μερίδας δημοσιογράφων που έχουν μετατραπεί σε κομματικά γραφεία τύπου, ούτε οι βολές της αντιπολίτευσης περί γυρολόγων βουλευτών.  

Και αφού εξέφρασε την άποψη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αλλάζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας για αυτό και προκαλεί αντιδράσεις , έκλεισε την τοποθέτηση του (καταχειροκροτούμενος από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) με μια προτροπή προς επικεφαλής του Ποταμιού.

«Εύχομαι Σταύρο να μην κάνετε ούτε το λάθος ούτε το έγκλημα».

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση