Στο ΥΠΕΞ η ρηματική διακοίνωση από τα Σκόπια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 23:44 Στο ΥΠΕΞ η ρηματική διακοίνωση από τα Σκόπια

Ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας το ανακοίνωσε κατά την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Κοινοποιήθηκε στην Αθήνα από τα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση που ενημερώνει για την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών στην γείτονα χώρα. 

Ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας το ανακοίνωσε κατά την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. "Διευκρινίζουν πρώτον ότι ο όρος nationality αναφέρεται αποκλειστικά στην ιθαγένεια και δεν καθορίζει ούτε προδικάζει το ζήτημα της εθνότητας", δήλωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:.

"Και δεύτερον ότι η γλώσσα των γειτόνων μας όπως αναφέρεται στην συμφωνία και έχει αναγνωριστεί από τη διάσκεψη του ΟΗΕ το 1977 ανήκει στην ομάδα των νοτιοσλαβικών γλωσσών".

Πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη συνέχιση της διαδικασίας στην Ελλάδα, εφόσον ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο η Συμφωνία των Πρεσπών. 

Ανακοίνωση ήρθε και από το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ ότι επέδωσε στον επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια ρηματική διακοίνωση, με την οποία τα Σκόπια ενημερώνουν την Αθήνα για την ολοκλήρωση των εσωτερικών νομικών διαδικασιών στην πΓΔΜ, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών και ότι η Βουλή της πΓΔΜ ενέκρινε, στις 11 Ιανουαρίου, τις τροπολογίες του Συντάγματος της χώρας

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση