Αυγενάκης: «Κυνικοί συμφεροντολόγοι σε ένα πρωτοφανές αλισβερίσι»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 11:44 Αυγενάκης: «Κυνικοί συμφεροντολόγοι σε ένα πρωτοφανές αλισβερίσι»

Ο κ. Αυγενάκης κατηγορεί Τσίπρα και Καμμένο ότι έστησαν ένα άθλιο θέατρο.

Για μια απονομιμοποιημένη Κυβέρνηση, η οποία συναλλάχτηκε για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, για την ημερομηνία λήξης της, αλλά και το σικέ διαζύγιο που σκηνοθέτησαν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, έκανε λόγο ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, παραχωρώντας συνέντευξη στη «Βραδυνή της Κυριακής», ενώ αναφέρθηκε στην εκλογική ετοιμότητα της ΝΔ και στην στάση που θα κρατήσει στη Συμφωνία των Πρεσπών, ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική στους έξι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Ο Γραμματέας της ΝΔ, κληθείς να απαντήσει γιατί η ΝΔ κατηγορεί την Κυβέρνηση πως η ψήφος εμπιστοσύνης που έλαβε είναι προϊόν συναλλαγής, τόνισε: «Και βέβαια είναι προϊόν συναλλαγής. Ο κ. Τσίπρας πρόσφερε ακόμη και υπουργικές θέσεις σε βουλευτές που είχαν εκλεγεί με την Αντιπολίτευση», ενώ έκανε λόγο για μια «κουτσή» και απονομιμοποιημένη Κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας: «Είναι μια «κυβέρνηση ζόμπι» στα όρια της νομιμοποίησης, με 145, Βουλευτές δεν έχει την πλειοψηφία», ενώ πρόσθεσε, «μια παρατεταμένη περίοδος αβεβαιότητας, μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα».

Ο κ. Αυγενάκης κατηγορώντας τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο ότι έστησαν ένα άθλιο θέατρο, σημείωσε: «Ο κ. Καμμένος παραμένει συνεταίρος, σιωπηλός συγκυβερνήτης και συνυπεύθυνος για την έκβαση της συμφωνίας Πρεσπών. Και οι δυο τους, δεν είναι τίποτα περισσότερο από εφιάλτες για την σύγχρονη Ελλάδα», κάνοντας την ίδια στιγμή, σαφή τη θέση της ΝΔ, αναφορικά με την Συμφωνία, ξεκαθαρίζοντας πως: «Εμείς, όπως κάναμε μέχρι σήμερα, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν μέχρι την τελευταία στιγμή ώστε να μην ψηφιστεί αυτή η συμφωνία. Με την ψήφο εμπιστοσύνης των προθύμων, άνοιξε ο δρόμος για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Μάλιστα ο κ. Αυγενάκης ερωτώμενος εάν θα αντέξει η Κυβέρνηση να ολοκληρώσει τετραετία απάντησε: Το '19 θα είναι η χρονιά της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Εκλογές θα γίνουν. Κάλπες θα στηθούν και σε αυτές οι πολίτες θα δώσουν στον κ. Τσίπρα την απάντηση που του αξίζει. Η Χώρα δεν αντέχει άλλο ξεπούλημα, άλλη αβεβαιότητα, άλλη παρακμή, άλλη υποκρισία», ενώ χαρακτηρίζοντας τους 6 Βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, είπε: «πρωταγωνιστές ενός πρωτοφανούς πολιτικού πάρε - δώσε. Κομπάρσοι μιας φαρσοκωμωδίας ελιγμών και συναλλαγής. Περιφερόμενοι βουλευτές που αλλιώς εξελέγησαν σε αυτήν τη Βουλή, αλλιώς έδρασαν και αλλιώς θα την εγκαταλείψουν. Πρόθυμοι, τώρα, να μεταβληθούν σε δεκανίκια μιας κυβέρνησης που έχει γίνει κουρελού η ίδια, αφού κουρέλιασε την οικονομία και τα εθνικά συμφέροντα».

Τέλος, αναφερόμενος στην εκλογική ετοιμότητα της ΝΔ, ο Γραμματέας του κόμματος δήλωσε: «Είμαστε καθόλα έτοιμοι», ενώ εξέφρασε τη σιγουριά λέγοντας: «το σενάριο της αυτοδυναμίας της ΝΔ, μέρα με τη μέρα ισχυροποιείται. Σε ότι αφορά τα ονόματα των νέων υποψηφίων, θα ανακοινωθούν σύντομα, όπως έχει πει και ο Πρόεδρός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι αρμοδιότητα του Προέδρου -όπως γνωρίζετε- κι εκείνος που έχει την μεγάλη και πλήρη εικόνα, θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις, όταν κρίνει ότι πρέπει να γίνει».

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση