Ένωση Φωτορεπόρτερ: Χτυπούσαν με κατσαβίδι τον φωτογράφο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 19:08 Ένωση Φωτορεπόρτερ: Χτυπούσαν με κατσαβίδι τον φωτογράφο

«Προσχεδιασμένη η επίθεση σε βάρος πέντε συναδέλφων μας οι οποίοι ήταν στοχοποιημένοι»

Το ΔΣ της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει δολοφονική επίθεση «διαδηλωτών, στα πλαίσια του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό ζήτημα στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει μέσα από πλήρως διασταυρωμένες πληροφορίες, μια ομάδα μαυροντυμένων ατόμων με Ελληνικές σημαίες», που επιχείρησαν να ανέβουν στις σκάλες πέριξ του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη για να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής, επιτέθηκαν σε πέντε φωτορεπόρτερ.

«Η επίθεση με ρόπαλα και με κατσαβίδι είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός συναδέλφου, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Τον χτύπησαν στοχευμένα στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος και του έκλεψαν τον εξοπλισμό. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι γλίτωσαν με ελαφρά τραύματα από τα χτυπήματα, ωστόσο χάθηκε και εκλάπη μέρος του εξοπλισμού τους» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΦΕ.

«Στην έρευνα των γεγονότων το ΔΣ της ΕΦΕ έλαβε γνώση για ομάδες ανθρώπων, με μαύρα ρούχα, ελληνικές σημαίες και σήμα με τον δικέφαλο αετό στα ρούχα τους, που είχαν μαζί τους φωτογραφίες από φωτορεπόρτερ. Προφανώς εγείρονται υποψίες ότι η σημερινή επίθεση μπορεί να είναι προσχεδιασμένη και οι συνάδελφοι φωτορεπόρτερ που καλύπτουν διαδηλώσεις να είναι στοχοποιημένοι» τονίζει.

Το ΔΣ της ΕΦΕ εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του για τέτοιες φασιστικές ενέργειες.

πηγή: newsbeast.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση