Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 11:25 Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τι γράφει ο σημερινός Τύπος για όσα έγιναν στο Σύνταγμα.

Κεντρικό θέμα στις περισσότερες πολιτικές εφημερίδες είναι σήμερα το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που έγινε χθες στο Σύνταγμα, με τους διαδηλωτές να στέλνουν βροντερό μήνυμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και τη διαδήλωση να αμαυρώνεται από επεισόδια και να πνίγεται στα χημικά.

Οι εφημερίδες ασχολούνται τόσο με το ίδιο το συλλαλητήριο, τον παλμό και την έντασή του, αλλά και με όσα συνέβησαν στα σκαλιά της Βουλής.

Η «Δημοκρατία» έχει τίτλο «Προσκυνώ τη χάρη σου, λαέ μου» και γράφει στο πρωτοσέλιδό της για «σκηνοθετημένα;» επεισόδια και χρήση χημικών με σκοπό τη διάλυση της συγκέντρωσης.

Στη μαζική συμμετοχή, την ένταση του συλλαλητηρίου αλλά και την παρουσία χρυσαυγιτών και τη χρήση χημικών αναφέρεται το «Έθνος».

«Ο λαός ψήφισε όχι» είναι ο τίτλος του «Ελεύθερου Τύπου», ο οποίος κάνει λόγο για σκηνές ντροπής με τη χρήση χημικών στο Σύνταγμα.

«Δάκρυσαν για τη Μακεδονία» γράφει η Εστία.

«Τα Νέα» επικεντρώνονται στη χρήση χημικών, «με άνωθεν εντολή», όπως γράφουν.

Για παρακρατική παρουσία στο συλλαλητήριο γράφει η «Εφημερίδα των Συντακτών», που έχει τίτλο «Τάγματα εφόδου εν δράσει» και έχει στο πρωτοσέλιδό της φωτογραφία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού από τη Βουλή «υπό την προστασία κρανοφόρων».

Για προβοκάτσια και λαοθάλασσα γράφει ο «Φιλελεύθερος».

Πηγή: newsbeast.gr