Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλήσεις 15 υπόπτων για την αποφυλάκιση Αριστείδη Φλώρου και γνωστού ισοβίτη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 19:24 Κλήσεις 15 υπόπτων για την αποφυλάκιση Αριστείδη Φλώρου και γνωστού ισοβίτη

Το κατώφλι της Εισαγγελίας Διαφθοράς θα περάσουν τις επόμενες ημέρες 15 πρόσωπα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων (ανωμοτί καταθέσεις) για την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών με τη χρήση των οποίων αποφυλακίστηκε ο Αριστείδης Φλώρος αλλά και ένας ισοβίτης, καταδικασμένου για δύο ανθρωποκτονίες.

Οι εισαγγελείς διαφθοράς που ερευνούν την υπόθεση εδώ και μήνες κατέληξαν σε ενδείξεις εμπλοκής στην υπόθεση αυτών των 15 προσώπων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο νεαρός επιχειρηματίας, Αριστείδης Φλώρος.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς άρχισαν να ερευνούν το ζήτημα. Ξετυλίγοντας το «κουβάρι» της υπόθεσης, έπεσαν πάνω και στην υπόθεση του ισοβίτη, καθώς βρήκαν τουλάχιστον ένα πρόσωπο που ήταν κοινό στη διαδικασία έκδοσης των ιατρικών γνωματεύσεων και στις δύο περιπτώσεις.

Τις επόμενες ημέρες, οι περίπου 15 ύποπτοι θα βρεθούν ενώπιον των εισαγγελέων διαφθοράς και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος, καταδικασμένος σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για την υπόθεση της Energa-Hellas Power και την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου, αποφυλακίστηκε τον περασμένο Αύγουστο με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου καθώς προσκόμισε στο δικαστικό συμβούλιο τη βεβαίωση του ΚΕΠΑ Νίκαιας βάσει της οποίας είχε ποσοστό αναπηρίας 70%.

Στη συνέχεια, ωστόσο, αποκαλύφθηκαν στοιχεία βάσει των οποίων οι ιατρικές βεβαιώσεις που πιστοποιούσαν βαριά ασθένεια για το νεαρό επιχειρηματία ήταν πλαστές. Τελικά, το βούλευμα αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου αναιρέθηκε και αρχές Σεπτεμβρίου ο επιχειρηματίας επέστρεψε στη φυλακή.

newsit.gr