Θεοδωράκης: Ναι σε πρόταση μομφής κατά Τσίπρα – Ο πρωθυπουργός είναι αντίπαλός μου! – Video

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 21:21 Θεοδωράκης: Ναι σε πρόταση μομφής κατά Τσίπρα – Ο πρωθυπουργός είναι αντίπαλός μου! – Video

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι αν κάνει πρόταση μομφής ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα την ψηφίσει!

Ο ίδιος τάχθηκε για ακόμη μια φορά υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, επισημαίνοντας πως αυτήν τη στιγμή όλος ο κόσμος αποκαλεί την ΠΓΔΜ «Δημοκρατία της Μακεδονίας», σχολιάζοντας πως με τη συμφωνία γίνεται ξεκάθαρο πως πρόκειται για μία άλλη Μακεδονία. Τόνισε επιπλέον πως με «θα τελειώσουμε με τον σφετερισμό της ιστορίας μας».

Παραδέχθηκε ότι δεν είναι όλα ρόδινα στη Συμφωνία των Πρεσπών, όμως παρατήρησε πως σε μία διαπραγμάτευση δεν μπορείς να τα κερδίσεις όλα, όπως συμβαίνει σε έναν πόλεμο.

Ξεκαθάρισε εξάλλου πως το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομα στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, διαμηνύοντας πως το κόμμα θα συνεχίσει να υπάρχει, διότι  συνεχίζει να εκπροσωπεί τους πολίτες.

Μητσοτάκης: Ανοιχτή η πρόταση μομφής – «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην κυρωθεί η συμφωνία»

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του σχετικά με το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιεί μίνι περιοδεία, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε το απόγευμα πως η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για ν’ αποτρέψει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία εξακολουθεί να θεωρεί μια κακή συμφωνία.

«Αύριο ξεκινάει μια κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή και οι βουλευτές θα έλθουν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους και θα καταστούν υπόλογοι με τις αποφάσεις τους απέναντι στην ιστορία», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, εμμένοντας στη θέση του πως η συμφωνία των Πρεσπών παραχωρεί τη «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα στους γείτονες και συνιστά έτσι εγκατάλειψη μιας εξωτερικής πολιτικής δεκαετιών για την Ελλάδα, για λόγους που, όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, γνωρίζει μόνο ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ως ΝΔ, θα προσέλθουμε συντεταγμένα στη συζήτηση στη Βουλή, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα και θα εξηγήσουμε γιατί είναι μια κακή συμφωνία», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός να διεξαχθεί η συζήτηση δίχως να έχει κατατεθεί το οριστικό κείμενο του αναθεωρημένου συντάγματος της πΓΔΜ.

Συμφωνία των Πρεσπών: Ο Καμμένος λέει «ναι» σε πρόταση δυσπιστίας!

Αν η Νέα Δημοκρατία κάνει πράξη την «απειλή» της να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, οι ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος θα την ψηφίσουν. Αυτό αποκάλυψε ο πρώην κυβερνητικός εταίρος σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες την Τρίτη (22.01.2019), μετά τη συνάντησή του στη Βουλή με τον Τάκη Μπαλτάκο.

Επανέλαβε όμως τον όρο που είχε θέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την αποχώρησή του: πως δηλαδή θα στηρίξει μια πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης αρκεί αυτή να αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών και να… εξαφανιστεί ο όρος Μακεδονία από μελλοντική λύση.

«Έχω καλέσει τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος θα δεσμευτεί να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία σε μελλοντική λύση. Αν αυτό δεν γίνει θα πρέπει να δω το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας και τι αφορά ακριβώς. Αν η πρόταση δυσπιστίας αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα την ψηφίσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μπλοκάρουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση