Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προθεσμίες ο Φλώρος και οι υπόλοιποι ύποπτοι για τις αποφυλακίσεις με τα πλαστά πιστοποιητικά!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 22:18 Προθεσμίες ο Φλώρος και οι υπόλοιποι ύποπτοι για τις αποφυλακίσεις με τα πλαστά πιστοποιητικά!

Προθεσμία για να υποβάλουν τα υπομνήματα έγγραφων εξηγήσεων τους στις 4 Φεβρουαρίου 2019 έλαβαν ο Αριστείδης Φλώρος και τα ακόμα 15 πρόσωπα που ερευνώνται για τις αποφυλακίσεις με πλαστά πιστοποιητικά.

Από τους 16 εμπλεκόμενους στην υπόθεση όπου πρωταγωνίστησε ο Αρ. Φλώρος, σύμφωνα με πληροφορίες οι έξι είναι γιατροί.

Τα ερευνώμενα αδικήματα στην υπόθεση είναι αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκίας (παθητική και ενεργητική), των ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων, της πλαστογραφίας και της χρήσης πλαστού.

Εκτός από τους 6 γιατρούς, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, υπηρετούν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, σε ιδιωτική κλινική αλλά και στο ΚΕΠΑ Νίκαιας που εξέδωσε ιατρικές πιστοποιήσεις για τον Αρ. Φλώρο, για την υπόθεση ελέγχονται υπάλληλοι του ΙΚΑ, δικηγόρος και άλλα πρόσωπα.

Ανάμεσά τους, βεβαίως ο ίδιος ο Αριστείδης Φλώρος, αλλά και ισοβίτης που βρέθηκε να έχει κάνει χρήση των ίδιων μεθόδων προκειμένου να αποφυλακιστεί.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι κρατούμενοι που έκαναν χρήση πλαστών ιατρικών γνωματεύσεων για να αποφυλακιστούν.

Συνολικά, στην Εισαγγελία έχουν φτάσει προς έρευνα 370 φάκελλοι πρόωρων αποφυλακίσεων, οι περισσότεροι από τις οποίες δεν εμφανίζουν πρόβλημα, καθώς υπάρχουν και πολλές που είναι στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων.

newsit.gr