Εισαγγελική έρευνα για τον ρόλο του Πετσίτη στην υπόθεση της ΔΕΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 13:55 Εισαγγελική έρευνα για τον ρόλο του Πετσίτη στην υπόθεση της ΔΕΠΑ

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έστειλε πριν από λίγες ημέρες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τα δημοσιεύματα του Τύπου για το ρόλο του Μαν. Πετσίτη με την ένδειξη «για τις δικές σας ενέργειες». Ο προϊστάμενος Ευάγγελος Ιωαννίδης, αφού τα μελέτησε έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις και ποιες.

Παράλληλα, διαβίβασε τα ίδια δημοσιεύματα στην ανάκριση ώστε να συσχετιστούν σε δύο παρεμφερείς έρευνες. Πρόκειται για την υπόθεση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου  της ΔΕΠΑ, Θ. Κιτσάκου, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για τα χρέη της ELFE (του Ομίλου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ) και αυτή που αφορά τα χρέη της λιπασματοβιομηχανίας ELFE συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ.

Επίσης, πριν από λίγα 24ώρα ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και 4 στενών συνεργατών του. Η ποινική δίωξη στρέφεται κατά του  κ. Λαυρεντιάδη και 4 συνεργατών του και αφορά τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απάτη σχετικά με τη μεταβίβαση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας Λιπασμάτων ELFE στη Νέα Καρβάλη σε δύο άλλες εταιρείες, με αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλεται, να μην εξοφλούνται δάνεια εκατομμυρίων που είχαν ληφθεί από την τράπεζα Alpha. Τη μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε για την υπόθεση το 2016 η Alpha Bank.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση