Ποιος ήταν ο 33χρονος που βρέθηκε νεκρός στον Κορυδαλλό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 10:52 Ποιος ήταν ο 33χρονος που βρέθηκε νεκρός στον Κορυδαλλό

Ο 33χρονος Αλβανός που βρέθηκε νεκρός την Κυριακή (27.01.2019) στις φυλακές Κορυδαλλού είναι ο άνθρωπος που είχε δώσει καταφύγιο στους φερόμενους ως δολοφόνους του ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο τρίτος θάνατος κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού προκαλεί ερωτήματα. Κυρίως γιατί πρόκειται για τον δεύτερο που σχετίζεται με ανθρώπους που κατηγορούνται για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών είναι πως ο θάνατος του 33χρονου Αλβανού, την Κυριακή, οφείλεται σε χρήση ναρκωτικών. Οριστικές απαντήσεις, όμως, θα δοθούν από τη νεκροψία – νεκροτομή αλλά και από τις τοξικολογικές εξετάσεις που θα γίνουν.

Όσον αφορά στην ταυτότητά του, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 33χρονος που βρέθηκε νεκρός στις φυλακές Κορυδαλλού είναι ο άνθρωπος που είχε δώσει καταφύγιο σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα, πριν από το έγκλημα, στους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον Οκτώβριο του 2017. Τον Αλμπέρτ Μπάκο, που δολοφονήθηκε πριν από μερικές μέρες στις φυλακές Κορυδαλλού και ο οποίος θεωρούνταν ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου και τον δεύτερο δράστη που έχει διαφύγει και εξακολουθεί να αναζητείται.

Μάλιστα, του φυσικού αυτουργού και του καταζητούμενου ως δολοφόνου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου από το διαμέρισμα του 33χρονου Αλβανού στην Καλλιθέα, ήταν γνωστό στην αστυνομία. Γι’ αυτό και μια ή δυο μέρες πριν από τη σύλληψη του κατηγορούμενου ως δολοφόνου του γνωστού ποινικολόγου στην Πάτρα, είχε γίνει έρευνα στο διαμέρισμα της Καλλιθέας.

Τότε, οι αστυνομικοί είχαν βρει στο σπίτι στην Καλλιθέα δυο στολές αστυνομικών, χειροβομβίδες, ένα κομμένο Καλάσνικοφ και δυο πιστόλια. Οι έρευνες αυτές τους οδήγησαν στο να αποκαλύψουν και να σταματήσουν μια απόδραση τύπου Πάσαρη, που ετοίμαζε ο κακοποιός που θεωρούνταν ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου.

Το σχέδιο είχε ως εξής: οι συνεργοί του θα ντύνονταν αστυνομικοί και θα εκτελούσαν τους πραγματικούς αστυνομικούς που θα τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, ύστερα από ψεύτικη κρίση, την οποία σχεδίαζε να «πάθει» κατά τη μεταφορά του στο δικαστήριο, για τη δίκη σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας δικηγόρου στην Πεντέλη.

Το διαμέρισμα στην Καλλιθέα, εκτός από… οπλοστάσιο, θα χρησιμοποιούνταν και για να κρυφτεί ο Αλβανός κακοποιός.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση