Ανασχηματισμός: Μένουν μέχρι να φύγουν Νοτοπούλου και Ηλιόπουλος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 12:49 Ανασχηματισμός: Μένουν μέχρι να φύγουν Νοτοπούλου και Ηλιόπουλος

Το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στην Βόρεια Ελλάδα μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών δυσκολεύει την ανεύρεση νέου προσώπου για την θέση της Κατερίνας Νοτοπούλου, στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για την αντικατάσταση της υπουργού αλλά και γενικότερα για τον ανασχηματισμό. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν, ότι τόσο η Κατερίνα Νοτοπούλου όσο και ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος δεν είναι απαραίτητο να φύγουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από τις θέσεις τους προκειμένου να ασχοληθούν με τα χρέη που έχουν ως υποψήφιοι στον δήμο Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Το γεγονός αυτό, δείχνει ότι πλέον ο ανασχηματισμός φαίνεται να πηγαίνει για αργότερα, καθώς όπως είναι γνωστό η θέση της Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, που πρόσφατα παραιτήθηκε από υφυπουργός Άμυνας, δεν θα καλυφθεί, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα υπάρξει αντικαταστάτης και του προερχόμενου από τους ΑΝΕΛ υφυπουργού Μεταφορών Χρήστου Μαυραγάνη.

Ερωτηματικό παραμένει και τι θα γίνει με τον Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος έδωσε μεν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά καταψήφισε την Συμφωνία των Πρεσπών.

Η απόφαση του πρωθυπουργού να πάει πιο πίσω τις αλλαγές στην κυβέρνηση δείχνει εκτός των άλλων ότι ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι ο χρόνος δεν είναι επαρκής προκειμένου ένα νέο στέλεχος να μάθει το αντικείμενο ενός υπουργείου. Έτσι όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση με ελάχιστες αλλαγές θα πορευθεί ως έχει μέχρι να στηθούν οι κάλπες.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση