Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητρόπολη κερνάει καφέ τους μαθητές, αν πάνε στη Λειτουργία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 20:05 Μητρόπολη κερνάει καφέ τους μαθητές, αν πάνε στη Λειτουργία

Κουπόνι για δωρεάν καφέ υπόσχεται η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, αν οι μαθητές παρευρεθούν στη Θεία Λειτουργία για τους τρεις Ιεράρχες

Με ένα βίντεο στο κανάλι της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως στο youtube, o Μητροπολίτης Άνθιμος, μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας η εορτή των Τριών Ιεραρχών να είναι αργία και να μη παρευρίσκονται οι μαθητές στη Θεία Λειτουργία, βρήκε νέο τρόπο για να προσελκύσει τους νέους στην Εκκλησία.

"Μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της ΑΛεξανδρούπολης, αύριο η Εκκλησία γιορτάζει τους Τρεις Ιεράρχες της. Εμείς θα κάνουμε λειτουργίες στους ναούς όλης της χώρας και θα το γιορτάσουμε. Σηκωθείτε αύριο πρωί πρωί, πιο πρωί απ' ότι ξυπνάτε τις άλλες μέρες και ελάτε στην Εκκλησία", καλεί ο Μητροπολίτης Άνθιμος το μαθητικό κοινό καλώντας τους να μη κόψουν τη παράδοση αυτή που μετράει 200 χρόνια. 

Στη συνέχεια μάλιστα, τους ενημερώνει: "Ακούστε με κι ελάτε αύριο το πρωί στην Εκκλησία. Ελάτε μόνοι σας και ελεύθερα. Και μετά την Εκκλησία, οι ιερείς ξέρουν. Όσοι είστε μέσα θα σας δώσουν μια ειδική κάρτα δική μου. Να πάτε σε όποια καφετέρια θέλετε και να πιείτε το καφέ σας δωρεάν" 

Σύμφωνα με την Μητρόπολη, η ίδια θα καλύψει το κόστος των "κουπονιών" που θα μοιραστούν στους μαθητές. Κλείνοντας, ο μητροπολιτης ΑΛεξανδρουπόλεως σημειώνει:"Αυτό θα είναι το καλύτερο story στο instagram", προτρέποντας τους μαθητές να "μοιραστούν' στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης τον καφέ που θα πιουν μετά τη Θεία Λειτουργία. 

Δείτε το κάλεσμα του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου:

Πηγή-Φωτογραφία: Youtube