Τσίπρας σε Μακρόν: Ακροδεξιοί λαϊκιστές διαδήλωσαν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών – video

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 20:23 Τσίπρας σε Μακρόν: Ακροδεξιοί λαϊκιστές διαδήλωσαν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών – video

Σε ένα από τα πηγαδάκια που «στήθηκαν» στο περιθώριο της 5ης Συνόδου των χωρών του Νότου που έγινε στη Λευκωσία, ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε από τον Εμανουέλ Μακρόν και παρουσία του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη για τον όγκο των διαδηλώσεων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Ήταν δύσκολα. Υπήρξαν διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών κατά της Συμφωνίας» ακούγεται αρχικά να λέει ο Αλέξης Τσίπρας στο απόσπασμα του διαλόγου που έπαιξε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια, ο Εμανουέλ Μακρόν τον ρωτά πόσοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο. «Ε, στην τελευταία διαδήλωση (σ.σ. στο συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου) ήταν περίπου 70.000» λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Δεδομένου ότι ο διάλογος γίνεται στα αγγλικά, ο Αλέξης Τσίπρας αισθάνεται την ανάγκη να… διευκρινίσει το νούμερο «Όχι 17, 70» λέει. Και για να είναι σίγουρος ότι ο Γάλλος πρόεδρος κατάλαβε τον αριθμό λέει: «7 – 0», κάνοντας μια χαρακτηριστική κίνηση με το χέρι του για να δείξει πως ο αριθμός στον οποίο αναφέρεται είναι το 70. Το 7 και το 0. και συμπληρώνει «δεν ήταν τόσο ογκώδες».

«Η πλειοψηφία των ανθρώπων ήταν υπέρ;» ξαναρωτά ο Εμανουέλ Μακρόν. «Ναι, έτσι νομίζω. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέφτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους», απαντά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε και έναν σύντονο διάλογο με τον Μαλτέζο ομόλογό του, Τζόζεφ Μουσκάτ. «Φαινόταν δύσκολο απ’ έξω», του λέει, με τον κ. Τσίπρα να απαντά: «φανταστείτε από μέσα. Αλλά, γι’ αυτό ήταν σημαντικό». «Εξασφαλίσατε τη θέση σας στην ιστορία» συμπληρώνει ο πρωθυπουργός της Μάλτας.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση