Τσίπρας στην Αγιά Σοφιά: Η συγκίνηση, η μαύρη γάτα και γοητευτική ξεναγός

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 12:16 Τσίπρας στην Αγιά Σοφιά: Η συγκίνηση, η μαύρη γάτα και γοητευτική ξεναγός

Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Αγιά Σοφιά ήταν μια κίνηση μεγάλου συμβολισμού αφού είναι μια σπάνια εικόνα σε ένα τόσο μεγάλο σύμβολο της Χριστιανοσύνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα έφτασαν λίγο πριν τις 9 στον εμβληματικό ναό της Αγιάς Σοφιάς και εκεί τους περίμεναν δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία, ενώ τα μέτρα ασφαλείας ήταν κάτι παραπάνω από δρακόντεια. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι είναι χαρούμενος που βρίσκεται σε ένα τόσο ιστορικό μέρος και αυτό φάνηκε στο πρόσωπό του αλλά και στο πρόσωπο της συντρόφου του. Την ξενάγηση έκανε μια ιδιαίτερα γοητευτική ξεναγός η οποία εξηγούσε στον Έλληνα πρωθυπουργό τα πάντα για την Αγιά Σοφιά.

Τον κ. Τσίπρα υποδεχθηκε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Δημοκρατίας Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος συνόδευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό στην ξενάγηση. Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μια μαύρη γάτα κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να σουλατσάρει αμέριμνη μπροστά στους επισήμους. Ο πρωθυπουργός και οι γύρω του στην θέα της μαύρης γάταςέβαλαν τα γέλια και η ξενάγηση συνεχίστηκε.

Το ενδιαφέρον από τα τουρκικά ΜΜΕ φυσικά είναι τεράστιο και καλύπτουν με κάθε τρόπο την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Αγιά Σοφιά.

σοφιά

   

Πηγή: www.newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση