Η ντόλτσε βίτα των ληστών των Βορείων Προαστίων και η εμπλοκή μπον βιβέρ της Μυκόνου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 11:49 Η ντόλτσε βίτα των ληστών των Βορείων Προαστίων και η εμπλοκή μπον βιβέρ της Μυκόνου

Ένας από τους πιο γνωστούς μπον βιβέρ της Μυκόνου, λάτρης των παλαιοπωλείων και της... μεγάλης ζωής, εµπλέκεται στη «σπείρα των βορείων προαστίων», που «μπούκαρε» σε πολυτελή σπίτια και αφαιρούσε χρυσαφικά και μετρητά.

Ο 76χρονος είναι ένας από τους 11 κατηγορούμενους για την υπόθεση, εκ των οποίων οι πέντε συνελήφθησαν προχθές από τους άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Πικερμίου- Ραφήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ''Έθνος'', ο καλοβαλμένος άντρας µε τα ακριβά γούστα και µε περιουσία -τουλάχιστον κατά το παρελθόν- στο Νησί των Ανέμων, φέρεται να είχε τον ρόλο του κλεπταποδόχου.

Το κομμάτι της δικογραφίας που τον «καίει» αναφέρει ότι αγόραζε ρολόγια που είχαν κλαπεί από σπίτια. Μάλιστα, σε µία περίπτωση τα µέλη της σπείρας λένε, σε μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία, ότι τους χρωστάει χρήματα και πρέπει να πάρουν πίσω τα ρολόγια και να βρουν άλλον κλεπταποδόχο.

Σε προγενέστερο χρόνο αναφέρεται ότι ο 76χρονος, ο οποίος έχει υπάρξει σύντροφος γνωστών καλλονών, «εμφανίζεται σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις να διαπραγματεύεται την τιµή πώλησης των κλοπιμαίων, ενώ σε άλλη συνομιλία κανονίζει μεταφορά 5.000 ευρώ από λογαριασμό συγγενικού του προσώπου σε λογαριασμό αρχηγικού µέλους του κυκλώματος».

Ο μπον βιβέρ φερόταν να εργάζεται σε πολύ γνωστό παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι, ενώ στο μικροσκόπιο των Αρχών μπήκε και μία ισόγεια αποθήκη που χρησιμοποιούσε στο κέντρο της πόλης.

Η σπείρα κατηγορείται για 55 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων µε λεία 500.000 ευρώ, ενώ ερευνάται για ακόμα τουλάχιστον 50 ανεξιχνίαστες επιθέσεις. Ανάμεσα στα θύματα είναι γνωστός επιχειρηματίας µε σπίτι στο Ντράφι , από τη μεζονέτα του οποίου ξήλωσαν ακόμα και το καταγραφικό από τις κάμερες ασφαλείας, το οποίο βρέθηκε από τους αστυνομικούς σε κάδο απορριμμάτων στα Άνω Λιόσια.

Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. έχει καταγράψει πλήθος συνομιλιών ανάμεσα στα µέλη του κυκλώματος, που αγαπούσαν τα αυτοκίνητα μάρκας Audi. Το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν άλλωστε το σήμα κατατεθέν τους, ενώ ένα δεύτερο χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν ότι συνοδηγός του επιχειρησιακού αυτοκινήτου της οργάνωσης φορούσε πάντα ένα χαρακτηριστικό πορτοκαλί φωσφοριζέ γιλέκο. Μεταξύ τους χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα. Τον έναν τον φώναζαν «Iron Mike» («σιδερένιος Μιχάλης»), γιατί κυκλοφορούσε η φήμη για εκείνον ότι µε τις γροθιές του είχε δείρει μια φορά πέντε άτομα. Άλλο µέλος το φώναζαν «φεύγα», γιατί ξεγλιστρούσε πάντα από τους αστυνομικούς, ενώ συνεργός τους λεγόταν «χοντρός» λόγω των παραπάνω κιλών του.

Στην αρχή της έρευνας οι αστυνομικοί «άκουσαν» συνομιλία που ανέφερε «πάμε για δουλειά. Παρασκευή σήμερα και έχει κακοκαιρία. Πάμε να σπάσουµε δύο-τρεις βίλες». Από τότε ήταν σχεδόν σίγουροι ότι έχουν να κάνουν µε επαγγελματίες ληστές. Τον Δεκέμβριο, σε άλλη συνομιλία, αρχηγικό µέλος φέρεται να λέει: «Πήγαµε, µας έφερε ο Μ. το ένα αυτοκίνητο, το πήγαµε κάτω, εκεί που ήταν να γίνει η δουλειά, κουκούλες μέσα, το πιστόλι, ναι αλλά δεν έγινε η δουλειά, να πεθάνουν τα παιδιά µου δεν έγινε, άμα παίρναμε ένα εκατομμύριο δεν θα σε χάλαγε».

Στις επιθέσεις τους σε ακριβά σπίτια έψαχναν -εκτός από μετρητά- για αντίκες, ασημικά και σπάνια αντικείμενα. Και αυτό γιατί συνεργάζονταν µε παλαιοπωλείο 26χρονου επιχειρηματία στα νότια προάστια, στο μαγαζί του οποίου πουλούσαν κλοπιμαία. Τα μετρητά που έπαιρναν τα ξόδευαν συνήθως στα μπουζούκια, ενώ κυκλοφορούσαν µε ακριβά αυτοκίνητα.

Καλά πληροφορημένες πηγές αποκαλύπτουν ότι στην υπόθεση εµπλέκεται και ένας αστυνομικός, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κατηγορουμένους. Ο 44χρονος, ο οποίος υπηρετεί σε μάχιµη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική, φέρεται να άκουγε από τον ασύρματο τα σήματα των συναδέλφων του, προκειμένου να ενημερώνει τα µέλη της συμμορίας για το πού βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις και να αποφεύγουν τυχόν ελέγχους. Για τη «δουλειά» του έπαιρνε «μεροκάματο».

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Σε έρευνες που έγιναν προχθές από την Ασφάλεια στα σπίτια και τα κρησφύγετα των συλληφθέντων βρέθηκε πλήθος χρυσαφικών, ασημικών και ρολογιών, που θα επιστραφούν στα θύματα.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ, enikos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση