«Σφαγή» με… ποίηση! Τσίπρας – Καμμένος χώρισαν… οριστικά κι επεισοδιακά!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 20:51 «Σφαγή» με… ποίηση! Τσίπρας – Καμμένος χώρισαν… οριστικά κι επεισοδιακά!

Φαινόταν εδώ και κάποιες εβδομάδες, ωστόσο απόψε έγινε… οριστικό. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος είναι πια… εχθροί και τίποτα δεν μοιάζει ικανό να αλλάξει τα δεδομένα.

Ο Πάνος Καμμένος στην τελευταία του -όπως όλα δείχνουν- ομιλία ως πολιτικός αρχηγός, πέρασε γενεές 14 τον Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την κύρωση του Πρωτοκόλλου ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Μια επίθεση που αυτή τη φορά δεν έμεινε ανταπάντηση. Για πρώτη φορά, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε και η απάντηση ήταν οργισμένη. Αλλά είχε και… ποίηση.

Καμμένος… on fire!

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε πως αμέσως μετά την ομιλία του θα διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο. Τουτέστιν; Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων… πάπαλα.

Έτσι, λοιπόν, δεν… κρατήθηκε καθόλου και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό! «Δεν παρακαλάμε, δεν κλαψουρίζουμε. Ποτέ δεν παρακάλεσα ανεξάρτητους βουλευτές. Εκείνο που δεν αποδέχομαι είναι εκείνους που με λαϊκή εντολή διαφορετική από αυτή που πήραν, ανταλλάσσουν την ψήφο τους με την υπουργική καρέκλα.

Και μάλιστα όχι μόνο οι εκλεγμένοι βουλευτές. Ακόμη και ο αναπληρωτής βουλευτής που θα έπρεπε να περάσει στους ΑΝΕΛ μετά την διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου, εξαγοράζεται από εσάς με υπουργική καρέκλα! Για να πετύχετε το 151″, είπε ενώ είχε… μία ακόμη βόμβα!

«Τον κ. Μητσοτάκη μαζί τον παλεύαμε. Τώρα μας οδηγείτε στην αντιπολίτευση… Ούτε γέφυρες έχω χτίσει κ. πρωθυπουργέ με την διαπλοκή. Θα προτιμήσω να πάω σπίτι μου. Ίσως σας δώσω απόψε και την παραίτησή μου από βουλευτής. Εγώ πολέμησα την διαπλοκή», τόνισε ο Πάνος Καμμένος!

Καταλήγοντας και αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών, είπε: «Θα μπορούσατε να κάνετε δημοψήφισμα. Να αφήσετε να προσπαθήσουν μέσα από τον κομματικό μηχανισμό να βρουν συμμαχίες. Μεταγράψατε τους πιο σκληρούς δεξιούς μαζί σας. Και το χειρότερο; Προδώσατε την εμπιστοσύνη μας και τα νέα παιδιά που κάποτε πανηγύριζαν μαζί σας. Συγχαρητήρια κύριε πρωθυπουργέ«.

Οργισμένος Τσίπρας και απάντηση με… ποίηση!

Τότε ήταν που ο πρωθυπουργός πήρε τον λόγο και απάντησε με πολύ «σκληρή γλώσσα». Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Όπως είδατε είμαι εδώ. Όχι για να ακολουθήσω την προσπάθεια που καταβάλλετε.

Ομολογώ ότι δεν δύναμαι να παρακολουθήσω την εντατική προσπάθεια να αυτοακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας.

Ακούγοντάς σας όμως… Τέσσερις φορές αναφερθήκατε σε γέφυρες, λες και κάποιος σας το ζήτησε. Σας αφιερώνω λοιπόν τους στίχους από ένα ποίημα του Καβάφη. Η πόλις: «Καινούργιους τόπου δε θα βρεις, δε θα βρεις άλλες θάλασσες, η πόλις θα σ’ ακολουθεί«.

Και σας το αφιερώνω γιατί σε λίγους μήνες αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε.

Και σας διαβεβαιώνω: Θα με ευγνωμονείτε που κατάλαβα τον σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση. Και που απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς»!

Καμμένος απαντά με… αίμα και αποχωρεί!

Τότε, ο Πάνος Καμμένος πήρε πάλι τον λόγο μετά τις… βόμβες Τσίπρα για να πει: «Τις γέφυρες μου τις γράψατε χθες σε μήνυμα που μου στείλατε στο κινητό μου. Και δεν σας κρύβω ότι αυτό με ενόχλησε περισσότερο από όλα. Θα σας αφιερώσω εγώ όμως στίχους απ’ τον Ματρόζο.

Ήταν ένας μεγάλος ναύαρχος της επανάστασης που έδωσε όλη την περιουσία του για τον αγώνα του 1821.

Εδώ στην Αθήνα στο υπουργείο Ναυτικών ήταν υπουργός ο Κανάρης. Του έλεγαν του Ματρόζου να πας στο φίλο σου και βρες τον. Μπαίνει ο Ματρόζος στο καράβι, περνάει από την Ύδρα, φτάνει στο υπουργείο Ναυτικών. Και τότε στην είσοδο του υπουργείου, ρακένδυτος πια ζητά τον Ψαριανό τον υπουργό και του λέει θέλω να σε δω. Του λέει αυτός στην είσοδο δεν μπαίνουν ζητιάνοι στο υπουργείο.

Και του απαντά τότε: «Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν εσέ δεν θα φορούσαν στέμμα«.

Να ‘στε καλά», είπε ο Πάνος Καμμένος και αποχώρησε από την αίθουσα!

Δείτε το… σκληρό ροκ που «παρουσίασαν» Τσίπρας – Καμμένος στην Βουλή

Δείτε και ολόκληρη την ομιλία του Πάνου Καμμένου πριν τον… χαμό

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση