Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις που έχει το Μαξίμου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 22:49 Τι δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις που έχει το Μαξίμου
Γιατί ο πρωθυπουργός οδηγείται στην επιλογή της προσφυγής στις κάλπες τον Οκτώβριο

«Κόλαφος» φέρονται να είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ, οι κρυφές δημοσκοπήσεις που έχει στην διάθεσή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ώστε να ενισχύουν την θέση του περί διενέργειας εθνικών εκλογών με τη λήξη της τετραετίας και όχι μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως εισηγούνται κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», οι δημοσκοπήσεις αυτές δείχνουν προβάδισμα της ΝΔ και μάλιστα με διψήφια διαφορά από το κυβερνών κόμμα, το οποίο στην πρόθεση ψήφου υφίσταται καθίζηση, με τα ποσοστά του να κυμαίνονται ακόμη και κάτω από το 20%. Μάλιστα, στη Βόρεια Ελλάδα η εικόνα που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ισοπεδωτική, καθώς σε πολλούς νομούς εμφανίζεται να έχει μονοψήφια ποσοστά, απόροια της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Την εικόνα αυτή φέρεται να του μεταφέρουν και να του αναλύουν δύο εκ των κορυφαίων δημοσκόπωων της χώρας, τους οποίους ο κ. Τσίπρας εμπιστεύεται. Ο ισχυρός άνδρας της Kapa Research Ντίνος Ρουτζούνης και ο επικεφαλής της εταιρείας Alco Κώστας Παναγόπουλος. Παράλληλα, το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου φέρεται να μεταφέρει στον πρωθυπουργό τις αναλύσεις δύο διακεκριμένων σταλεχών στο χώρο της πολιτικής επικοινωνίας, του Ηλία Νικολακόπουλου και του Γιάννη λούλη.

Τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων και ο σχεδιασμός του Μαξίμου

Τα αρνητικά για τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά αποτελέσματα ωθούν τον πρωθυπουργό και τα πέριξ αυτού στελέχη, να επιλέγουν ως χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών το τέλος της τετραετίας, δηλαδή τον Οκτώβριο. Κι αυτό γιατί, αφενός σε περίπτωση που στηθούν κάλπες μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το κυβερνών κόμμα κινδυνεύει με πανωλεθρία και αφετέρου, ο χρόνος που μεσολαβεί από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο μπορεί να λειτουργήσει κατευναστικά στους ψηφοφόρους.

Σε αυτό συμβάλει και το δημοσκοπικό αποτέλεσμα, που δείχνει το πολύ μικρό ποσοστό συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μόλις και μετά βίας φθάνει το 45%-47%, δηλαδή μόλις ένας στους δύο που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, δηλώνουν ότι θα τον ξαναψηφίσουν. Ωστόσο, από τους υπόλοιπους, η συντριπτική πλειοψηφία είτε δηλώνουν αναποφάσιστοι, είτε επιλέγουν την αποχή και πολύ μικρό ποσοστό κινείται προς τα άλλα κόμματα.

Ο πρωθυπουργός ευελπιστεί, ότι η λαϊκή δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος θα εκτονωθεί στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ότι με κάποια θετικά μέτρα που θα ληφθούν στο εναπομείναν χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη της τετραετίας, πολλοί απ' αυτούς που δείχνουν να απομακρύνονται από τοξν ΣΥΡΙΖΑ, θα επιστρέψουν, καθιστώντας τουλάχιστον σύμφωνα με συμβούλους του κ. Τσίπρα την εκλογική ήττα, τουλάχιστον διαχειρίσιμη.

Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι όποιες αποφάσεις του πρωθυπουργού για τις εκλογές, θα ληφθούν πιθανότατα προς τα τέλη Μαρτίου και αφού έχει στην διάθεση του άλλες δύο-τρεις δημοσκοπήσεις.

πηγή: news.gr