Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζακ Κλοντ Γιούνκερ: Οδύνη για το θάνατο του «φούρναρη της Κω»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 17:54 Ζακ Κλοντ Γιούνκερ: Οδύνη για το θάνατο του «φούρναρη της Κω»

Ο «φούρναρης της Κω» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, τα ξημερώματα της Κυριακής (17.02.2019). Είχε τιμηθεί από την Κομισιόν για την προσφορά του σε πρόσφυγες και μετανάστες.

«Με οδύνη με πληροφορήθηκα τον θάνατο του Διονύση Αρβανιτάκη, του υποδειγματικού ευρωπαίου πολίτη, ο οποίος βραβεύθηκε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τη σπάνια μεγαλοψυχία του, την ευαισθησία έναντι των εκατοντάδων δυστυχισμένων μεταναστών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την απώλεια του φούρναρη της Κω.

«Η δικιά μου Ευρώπη είναι αυτή που συμβόλιζε ο Διονύσης Αρβανιτάκης. Καλό σου ταξίδι, φούρναρη της Κω που κάθε μέρα έδινες ψωμί στις πεινασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Γιούνκερ, εκφράζοντας παράλληλα θα ειλικρινή του συλλυπητήρια στου οικείους του.

Παντοτινό σύμβολο μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας που νοιάζεται για τους αδύναμους, χαρακτήρισε τον Διονύση Αρβανιτάκη ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια φωτογραφία όπου φαίνεται ο θρυλικός «φούρναρης της Κω» να δίνει ψωμί σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Τον Διονύση Αρβανιτάκη αποχαιρέτισε με ανάρτησή της στο twitter και η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη. Ήταν εκείνη που παρέλαβε το βραβείο του Ευρωπαίου πολίτη που είχε απονείμει το Ευρωκοινοβούλιο στον Διονύση Αρβανιτάκη, καθώς ο ίδιος δεν είχε καταφέρει να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες.

Διονύσης Αρβανιτάκης: Ποιός ήταν ο «φούρναρης της Κω»

Ο Διονύσης Αρβανιτάκης από την Κω έφτιαχνε και διένειμε ψωμιά σχεδόν σε καθημερινή βάση στους εκατοντάδες πρόσφυγες που έφταναν στο νησί, πριν δημιουργηθούν οι δομές φιλοξενίας.

Για την δράση του τιμήθηκε με το βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών το 2016 από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Στη δράση του είχε αναφερθεί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας ότι «Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει το ψωμί του σε πεινασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές».

πηγή: newsit.gr