Πανελλαδικές εξετάσεις: Τέλος ο βαθμός του απολυτηρίου – Τι αλλάζει

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 09:09 Πανελλαδικές εξετάσεις: Τέλος ο βαθμός του απολυτηρίου – Τι αλλάζει

Πολύ κακό για το… τίποτα λένε πολλοί γνώστες του τελικού σχεδίου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Το νέο εξεταστικό σύστημα μετά από δύο χρόνια… κυοφορίας τελικά, όλα δείχνουν, ότι θα έχει πολλές ομοιότητες με το σημερινό, αφού ακόμη και ο βαθμός του απολυτηρίου… πάει περίπατο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” ο βαθμός του απολυτηρίου δεν θα προσμετράται τελικά κατά 10% στις συνολικές μονάδες των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ. Οι αντιδράσεις, κυρίως από τους εκπαιδευτικούς ήταν τεράστιες καθώς θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα αύξανε την πίεση από τις οικογένειες για μεγαλύτερους βαθμούς.

Παράλληλα φαίνεται ότι και η εισαγωγή χωρίς εξετάσεις θα αφορά μόνο σε τμήματα εξαιρετικά χαμηλής ζήτησης όπου ο βαθμός εισαγωγής κινείται κάτω από τα 9.000 μόρια.

Τα εξεταζόμενα μαθήματα παραμένουν τέσσερα, ωστόσο οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν και σε πέμπτο μάθημα για να μπορούν να εισαχθούν και σε τμήματα που περιλαμβάνονται σε άλλο πεδίο από αυτό που έχουν επιλέξει.

Παραμένουν εξεταζόμενα μαθήματα τα αρχαία, η ιστορία, η φυσική, η χημεία, η βιολογία, τα μαθηματικά, οι αρχές οικονομικής θεωρίας και η πληροφορική, όμως τα λατινικά θα αντικατασταθούν από την κοινωνιολογία, ενώ η λογοτεχνία θα εξετάζεται μαζί με τα νέα ελληνικά, όπου η εξέταση θα γίνεται σε άγνωστο κείμενο.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση