Είναι ο Πολάκης ο νέος "αδύναμος κρίκος" της κυβέρνησης;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 22:54 Είναι ο Πολάκης ο νέος "αδύναμος κρίκος" της κυβέρνησης;

Πέντε φορές που οι τοποθετήσεις του Παύλου Πολάκη προκάλεσαν το πολιτικό αλλά και το.... κοινό αίσθημα

Στον νέο αδύναμο – επικοινωνιακά – κρίκο της κυβέρνησης εξελίσσεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να στήσει το κεντροαριστερό προφίλ της, οι σχεδόν καθημερινές πλέον τοποθετήσεις ή παρεμβάσεις του κ. Πολάκη μονοπωλούν την επικαιρότητα και δίνουν “τροφή” στην αντιπολίτευση, η οποία εξαπολύει μύδρους κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Η κατηγορία για ηχογράφηση της τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα ξέφυγε από τα στενά όρια της πολιτικής κόντρας, προκαλώντας την παρέμβαση της Εισαγγελίας, η οποία διέταξε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί αν καταγράφηκε η συνομιλία χωρίς συναίνεση και σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, να εξεταστεί στη συνέχεια το πώς έγινε η διαρροή αυτής σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Παράλληλα, το θέμα έφτασε μέχρι την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τον εκπρόσωπο τύπου Μαργαρίτη Σχοινά να εκφράζει τον απόλυτο σεβασμό του στην ανεξαρτησία όλων των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Στουρνάρας αντέδρασε έντονα στη διαρροή του διαλόγου που είχε με τον κ. Πολάκη κάνοντας λόγο για “θεσμική εκτροπή” και κάλεσε ευθέως τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να διαφυλάξουν εμπράκτως την κατοχυρωμένη στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος».

Ο κ. Πολάκης βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας και φροντίζει να προσφέρει στην αντιπολίτευση ποικιλία  αιτιών για τη πυροδότηση πολιτικών εντάσεων. Από τις απειλές εναντίον δημοσιογράφων, την επιμονή του να κατηγορεί έναν δημοσιογράφο  ακόμα και μέτα θάνατον, προκαλώντας την ενόχληση μέχρι και φίλιων μέσων, έως τις τοποθετήσεις του για τη δικαιοσύνη που έχουν κατηγορηθεί ως παρεμβάσεις, η λίστα είναι μακρά...

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πολάκης τις τελευταίες μέρες είχε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις κατηγορίες για λήψη δανείου με ευνοϊκούς όρους, και μία μέρα μετά την κάλυψη του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με το τηλεφώνημα Πολάκη σε Στουρνάρα, το οποίο εξέδωσε μία ανακοίνωση με αιχμές προς τον διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι πέντε δηλώσεις που προκάλεσαν:

-”Όλοι σας και μόνος μου, σας έχω”

Μία άνευ προηγουμένου επίθεση δέχθηκαν δημοσιογράφοι έξω από το νοσοκομείο της Λαμίας στο οποίο παρευρέθηκε ο Παύλος Πολάκης. Ερωτώμενος από τους ρεπόρτερ για τα περιστατικά θανάτου δύο παιδιών στο εν λόγω νοσοκομείο, υπόθεση που ερευνάται και από εισαγγελέα, το ξέσπασμα ήταν πρωτοφανές: “Θα σου απολογηθώ εγώ εσένα; Ότι ψέμματα και να λέτε δεν με ακουμπάει”.

“Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, όταν πεθαίνουν δύο παιδιά σε ένα κρατικό νοσοκομείο, ο αρμόδιος υπουργός συναισθάνεται την τραγικότητα του γεγονότος και διεξάγει άμεση έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες χάθηκαν. Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο αρμόδιος υπουργός καθυβρίζει τους δημοσιογράφους επειδή του κάνουν ερωτήσεις και γεμάτος θράσος και αλαζονεία δηλώνει ότι δεν θα απολογηθεί σε κανέναν”, ήταν η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

-”Εκει που μας χρώσταγαν δεν θα μας παρουν και το βόδι”......

Η επίθεση που έκανε στον θανόντα Βασίλη Μπεσκένη αλλά και η απόφασή του να ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση εναντίον του για εξύβριση προκάλεσε ακόμα και την αντίδραση φιλικά προσκείμενων μέσων στον ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι ο κ. Πολάκης είχε κατηγορήσει τον δημοσιογράφο ότι διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν αποχωρούσε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας όπου εργαζόταν επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη. Ο δημοσιογράφος του έκανε αγωγή, στην οποία δικαιώθηκε μετά θάνατον, καθώς έφυγε από τη ζωή πριν μερικούς μήνες

“Σαχλαμαρόμαγκα” αποκάλεσε τον κ. Πολάκη δημοσιογράφος της ΕφΣυν σε άρθρο του, για τη στάση που κράτησε απέναντι στον θανόντα Βασίλη Μπεσκένη, με αποτέλεσμα να μη ξεφύγει ούτε αυτός από το στόχαστρο του αναπληρωτή υπουργού. “Πριν ξαναγράψεις σαχλαμάρες δες τη σύμβαση του Μπεσκενη”, έγραψε στο Facebook, αποκαλώντας τον μπουρδοδημοσιογράφο”.

“Δεν είναι καμιά καταστροφή, για να μην τρελαθούμε δηλαδή»

Ερωτώμενος σχετικά με τη δραστηριότητα της γρίπης, ο κ. Πολάκης αναφερόμενος στον ιό της γριπής, σχολίασε ότι “είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος (σ.σ. φέτος) αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή”.

Η δήλωσή του αυτή πυροδότησε σφοδρή επίθεση εναντίον του από την αντιπολίτευση, η οποία έκανε λόγο για “προκλητικές δηλώσεις”, από τη στιγμή που υπάρχουν νεκροί ( ανάμεσά τους βρέφη και παιδιά).

“Η ασύλληπτη δήλωσή του απηχεί πλήρως την αναισθησία αυτής της κυβέρνησης ακόμη και για την απώλεια ανθρώπινων ζωών”, σχολίασε η Νέα Δημοκρατία, ενώ το ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι «κανείς δεν μπορεί να λέει για ανθρώπινες ζωές πως δεν τρέχει και τίποτα». Από την πλευρά του, το Ποτάμι μίλησε για το «νεκρόμετρο» του κ. Πολάκη.

-”Το τσιγάρο θα το κόψω όταν το επιλέξω με ελεύθερη βούληση εγώ”

Μια φωτογραφία του Παύλου Πολάκη να καπνίζει μέσα το υπουργείο Υγείας προκάλεσε την αγανάκτηση του ευρωπαίου επιτρόπου Υγείας Βιτένις Αντριουκαΐτις, ο οποίος κρατώντας το φωτογραφικό ντοκουμέντο σχολίασε: «Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν! «Σήμερα επισκέφθηκα το υπουργείο Υγείας και οι χώροι μύριζαν τσιγάρο».

Η απάντηση του Παύλου Πολάκη δεν άργησε να έρθει: “Μαθε πριν μιλήσεις!!” και "το τσιγάρο θα το κόψω οταν το επιλέξω με ελεύθερη βούληση εγω“ αναρτήθηκαν στο facebook με τον αναπληρωτή υπουργό να κλείνει ένα ακόμα μακροσκελές κειμενό του με τον χαιρετισμό: “OK "GUY"??? Yours sincerely, Pavlos Polakis deputy Minister of Health”.

-Έδωσε τα ονόματα δικαστικών λειτουργών που έχουν αναλάβει μια σειρά υποθέσεων θέτοντας υπό αμφισβήτηση το έργο τους και αφήνοντας υπόνοιες για εσκεμμένη καθυστέρηση.

Στο αγαπημένο του μέσο επικοινωνίας, το facebook, πριν μερικές εβδομάδες, ο κ. Πολάκης κατονόμασε ανακριτές και αντιεισαγγελείς, ζητώντας τη παρέμβαση της Δικαιοσύνης επικαλούμενος καθυστερήσεις.

Άμεση ήταν η απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που εξαπέλυσαν βαρύτατες κατηγορίες εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας καταγγέλλοντας τον για “θεσμική εκτροπή” και προσωπική στοχοποίηση δικαστικών λειτουργών”.

πηγή: thetoc.gr

 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση