Να «μαζέψει» τις δηλώσεις Τσακαλώτου επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 17:03 Να «μαζέψει» τις δηλώσεις Τσακαλώτου επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο αμερικανικό δίκτυο CNBC που όχι μόνο ανέφερε ότι είναι πιθανό να κερδίσει τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία, αλλά «προσφέρθηκε» σε ένα τέτοιο -ατυχές κατά τον ίδιο ενδεχόμενο- να στηρίξει την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, αιφνιδιάζοντας προφανώς και το Μέγαρο Μαξίμου.

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση και στην Ελλάδα των δηλώσεων Τσακαλώτου, η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της ευχαριστούσε τον κ. Τσακαλώτο «όχι τόσο για την αυτονόητη πρόβλεψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές, όσο κυρίως για την διαβεβαίωσή του ότι το κόμμα του ως αντιπολίτευση θα στηρίξει το αίτημά της Νέας Δημοκρατίας για τη μείωση των υψηλότατων δημοσιονομικών πλεονασμάτων που εκείνος υπέγραψε».

Νωρίς το απόγευμα το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας: «Πλέον, δύσκολα μπορεί κανείς να διακρίνει πότε η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης παράγουν τα fake news και πότε απλά γελοιοποιούνται γιατί τα καταναλώνουν αμάσητα από τα ΜΜΕ τους, όπως σήμερα με τις δήθεν δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών». Και το Μέγαρο Μαξίμου και καταλήγει: «Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Αντιπολίτευση για κλάματα».

Για την ιστορία, η δήλωση Τσακαλώτου -που επιχειρεί να ανασκευάσει το Μέγαρο Μαξίμου- ήταν: «Είναι πολύ πιθανό η ΝΔ να πάρει την εξουσία αλλά στο απίθανο και ατυχές ενδεχόμενο να πάρουν την εξουσία θα τους στηρίζαμε για μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση