ΕΦΚΑ: Χρέωσε λάθος εισφορές αλλάζοντας κατηγορία σε χιλιάδες επαγγελματίες!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 20:45 ΕΦΚΑ: Χρέωσε λάθος εισφορές αλλάζοντας κατηγορία σε χιλιάδες επαγγελματίες!

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΚΑ αναφέρει ότι κατά τη διαδικασία υπολογισμού και έκδοσης εισφορών μη μισθωτών του Ιανουαρίου του 2019, σύμφωνα με τα νέα μειωμένα ποσοστά του κλάδου σύνταξης, δεν ελήφθησαν υπόψη εισοδήματα μισθωτών υπηρεσιών σε μεμονωμένες περιπτώσεις παράλληλης ασφάλισης. Όπως επισημαίνει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, το πρόβλημα οφείλεται σε εκ παραδρομής λανθασμένη παραδοχή στο μηχανογραφικό σύστημα.

ΕΦΚΑ: Οι… παθόντες

Έκπληκτοι χιλιάδες μηχανικοί του Δημοσίου διαπίστωσαν ότι έχουν χρεωθεί επιπλέον με το ποσό των 167 ευρώ, καθώς ο ΕΦΚΑ τους… μετέτρεψε από μισθωτούς σε ελεύθερους επαγγελματίες.

Διαπίστωσαν αιφνιδιαστικά ότι από λάθος του ΕΦΚΑ έχουν χρεωθεί με επιπλέον εισφορές ελεύθερου επαγγελματία για τον Ιανουάριο του 2019, τις οποίες, μάλιστα, οφείλουν να εξοφλήσουν εντός 24 ωρών, έως την Πέμπτη (28.2.2019).

Εντοπίστηκαν, επιπλέον, και περιπτώσεις, όπου μηχανικοί του Δημοσίου είχαν χρεωθεί εισφορές ακόμη και για ολόκληρο το 2018!

ΝΔ για ΕΦΚΑ

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε :

“Νέο κρούσμα λανθασμένων υπολογισμών και μάλιστα λίγες μόνο μέρες μετά τα λάθη στους υπολογισμούς των αναδρομικών στους συνταξιούχους, έρχεται να επιβεβαιώσει την πλήρη διάλυση του ΕΦΚΑ”.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών, που εκπροσωπεί 8.000 και πλέον μηχανικούς, απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Εργασίας και στον ΕΦΚΑ, όπου αναφέρει:

“Δυστυχώς, τρία χρόνια μετά την εφαρμογή του ασφαλιστικού μορφώματος »Κατρούγκαλου» και τη δημιουργία του ΕΦΚΑ, το Υπουργείο Εργασίας εξακολουθεί να εμφανίζει σημάδια πρωτοφανούς διοικητικού χάους και συμπτώματα παράλυσης, με θύματα πάντα τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους”.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση