Στο εδώλιο ο οδηγός ταξί για την υπόθεση θανάτου της 16χρονης Κωνσταντίνας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 10:59 Στο εδώλιο ο οδηγός ταξί για την υπόθεση θανάτου της 16χρονης Κωνσταντίνας

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πρέβεζας θα καθίσει σήμερα ο οδηγός ταξί που μετέφερε στους Άγιους Σαράντα τη 16χρονη Κωνσταντίνα για να επισκεφτεί ορθοδοντικό, αλλά την επέστρεψε νεκρή στην Ελλάδα με τα όργανα της ξεριζωμένα.

Ο σύντροφος της μητέρας της 16χρονης αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας δια παραλείψεως με ενδεχόμενο δόλο. Μετά την απολογία του τον προηγούμενο Ιούνιο στον ανακριτή Ιωαννίνων κρίθηκε προφυλακιστέος. Πλέον, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις σχετικά με όσα γνωρίζει για τον θάνατο της αδικοχαμένης 16χρονης, η οποία έχασε τη ζωή της ύστερα από επίσκεψη ρουτίνας σε οδοντιατρείο της Αλβανίας, τον Νοέμβριο του 2014.

Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι μετέφερε τη 16χρονη στους Άγιους Σαράντα έπειτα από συνεννόηση με τη μητέρα της. Εις βάρος της τελευταίας είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία και η δίκη της στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων επρόκειτο να αρχίσει στις 15 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, η εκδίκαση αναβλήθηκε επ’ αόριστον έως ότου εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση για τον κατηγορούμενο ταξιτζή, καθώς οι δύο υποθέσεις συνδέονται.

Σημειώνεται ότι τόσο η μητέρα όσο και η μεγαλύτερη αδελφή της 16χρονης είχαν καταθέσει ως μάρτυρες υπέρ του οδηγού ταξί.

Η αρχική ιατροδικαστική έκθεση στην Αλβανία είχε αποδώσει τον θάνατο της 16χρονης σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο, ο πατέρας της δεν είχε πειστεί και είχε αρχίσει αγώνα για να φωτιστούν τα θολά σημεία. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε όταν ύστερα από πιέσεις του ίδιου και της δικηγόρου του Γιάννας Παναγοπούλου διενεργήθηκε ιατροδικαστική έρευνα από τον καθηγητή Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεόδωρου Βουγιουκλάκη στις 17 Νοεμβρίου του 2014.

“Τα ζωτικά όργανα της κοπέλας αφαιρέθηκαν με άτεχνο και αντιεπιστημονικό τρόπο, πέρα από κάθε ιατροδικαστική μέθοδο”, είχε αναφέρει ο ιατροδικαστής.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Προσαρμοσμένη αναζήτηση