Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση κλοπής ιατρικού απινιδωτή στο Ρέθυμνο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Μαρτίου 2019 10:39 Εξιχνιάστηκε η υπόθεση κλοπής ιατρικού απινιδωτή στο Ρέθυμνο
Ταυτοποιήθηκαν από βίντεο τρεις νεαροί Έλληνες ως δράστες

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση κλοπής του απινιδωτή που διαπράχθηκε στο Ρέθυμνο, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών Ελλήνων που κατηγορούνται.

Πρόκειται για την κλοπή της συσκευής ιατρικού μηχανήματος εξωτερικού χώρου (απινιδωτή), η οποία αφαιρέθηκε στο διάστημα από 19 έως 21-02-2019 από τους τρεις νεαρούς, από δημόσιο χώρο στο κέντρο της παλαιάς πόλης του Ρεθύμνου. Η συσκευή του απινιδωτή η οποία ήταν ευρέως προσβάσιμη για περιπτώσεις προβλήματος υγείας των πολιτών, ήταν δωρεά Άγγλου φιλέλληνα.

Από την έρευνα των αρχών και το αίτημα του δημάρχου Ρεθύμνης, Γιώργη Μαρινάκη, να εξεταστεί το υλικό από όλες τις κάμερες τις περιοχής, προέκυψε η ενοχή των τριών νεαρών και μετά από έρευνα στις οικίες όπου διαμένουν, βρέθηκε και ο απινιδωτής.

Επιπλέον, ο ένας, ηλικίας 19 ετών, συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας και τρίφτης κάνναβης. Η προανάκριση συνεχίζεται, ενώ ο 19χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

πηγή: news.gr