Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποστολάκης: Υπάρχει κίνδυνος για σοβαρό ατύχημα στο Αιγαίο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 13:56 Αποστολάκης: Υπάρχει κίνδυνος για σοβαρό ατύχημα στο Αιγαίο
Μια δραματική προειδοποίηση από τον υπουργό Άμυνας. Υπάρχει κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος στο Αιγαίο, είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.
 

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ένας άνθρωπος που μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες ήταν αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, μιλώντας στις υπο-Επιτροπές για δημοκρατική διακυβέρνηση και διατλαντικές σχέσεις της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΝΑΤΟ, τόνισε πως τα «παιχνίδια» της Τουρκίας στο Αιγαίο μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνα.

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Τουρκία, ο κ. Αποστολάκης, τόνισε πως η Ελλάδα αντιδρά στις προκλήσεις στο Αιγαίο «πάντα με σύνεση και στρατηγική ψυχραιμία». Όπως είπε, ο αριθμός των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και των χωρικών μας υδάτων φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

«Παρά τα υφιστάμενα προβλήματα και τα επικίνδυνα περιστατικά στον αέρα και στη θάλασσα, που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρό ατύχημα, από την πλευρά μας καταβάλλουμε μια συνεχή προσπάθεια εξομάλυνσης και αποκλιμάκωσης της έντασης», τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

Και σημείωσε ότι στη λογική αυτή και με βάση τα όσα συμφωνήθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα και στη συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «αποφασίσαμε με τον ομόλογό μου κ. Ακάρ, στη συνάντησή μας στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, να προγραμματιστεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα συνάντηση μεταξύ τεχνικών ομάδων των δυο χωρών, για να καθοριστούν δράσεις στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Ελπίζω ότι σύντομα να έχουμε απτά αποτελέσματα επί των αποφάσεων που πήραμε, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην οικοδόμηση μιας σχέσης βασισμένης στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου».

πηγή: newsit.gr