Eurogroup: Παραμένει το "αγκάθι" για το νέο νόμο Κατσέλη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019 17:59 Eurogroup: Παραμένει το "αγκάθι" για το νέο νόμο Κατσέλη

Ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί έκανε λόγο για ξεκάθαρη πρόοδο από την πλευρά της Ελλάδας, όμως ανέφερε ότι η απόφαση για τη δόση θα ληφθεί τις επόμενες μέρες

Ανοιχτό παραμένει το θέμα με το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, με αξιωματούχους της Ε.Ε. προσερχόμενοι στο Eurogroup να σημειώνουν ότι αναβάλλεται η εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί έκανε λόγο για ξεκάθαρη πρόοδο από την πλευρά της Ελλάδας, όμως ανέφερε ότι η απόφαση για τη δόση θα ληφθεί τις επόμενες μέρες, το αργότερο μέχρι το επόμενο Eurogroup, που είναι προγραμματισμένο για τον Απρίλιο. 

Οπως είπε, τα περισσότερα προαπαιτούμενα έχουν εκπληρωθεί. Τα υπόλοιπα είναι σε καλό δρόμο και η κουβέντα σήμερα θα επικεντρωθεί σε ένα πράγμα, το νέο πλαίσιο προστασίας για τα νοικοκυριά (που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη). Υπάρχει πρόοδος και σε αυτό αλλά υπάρχουν πράγματα που πρέπει να ολοκληρωθούν και είμαι αισιόδοξος ότι με καλή πρόθεση και δουλειά τις επόμενες μέρες θα λυθούν όλες οι εκκρεμότητες και θα μπορούμε να εκταμιεύσουμε τα κεφάλαια 1 δισ. από τα ANFAs για την Ελλάδα, στη χειρότερη περίπτωση στο Eurogroup του Απριλίου.

Είναι σημαντικό το σήμα που δίνεται στις αγορές και ευελπιστώ ότι το σήμα που θα δοθεί μετά το Eurogroup για την Ελλάδα θα είναι θετικό, είπε ο κ. Μοσκοβισί. 

Την εκκρεμότητα αναφορικά με το επόμενο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας ανέδειξε και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βαλντις Ντομπρόβσκις πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Το κύριο θέμα που εκκρεμεί είναι αυτό της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Και σε αυτό το θέμα μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης έχει γίνει σημαντική πρόοδος, αλλά δεν καταλήξαμε ακόμα» συμπλήρωσε.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση