Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σοκάρει η υπόθεση βιασμού 14χρονης από τον πατέρα της - Φοβήθηκε ότι θα μείνει έγκυος

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 11:26 Σοκάρει η υπόθεση βιασμού 14χρονης από τον πατέρα της - Φοβήθηκε ότι θα μείνει έγκυος

Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να “αναβιώσει” την Τετάρτη η υπόθεση με “πρωταγωνιστή” έναν 49χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να βίαζε και να ξυλοκοπούσε την ανήλικη κόρη του, σε περιοχή της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου.

Ο 49χρονος πατέρας, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και 6 μηνών, αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, προκειμένου να δικαστεί για τα όσα φέρεται να έκανε στην κορούλα του, η οποία κατά την τέλεση των αποδιδόμενων πράξεων ήταν μόλις... 14 ετών.

Η επίμαχη υπόθεση είχε αποκαλυφθεί την άνοιξη του 2017, προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία της Κρήτης. Όπως είχε γίνει τότε γνωστό, ο 49χρονος - σήμερα - άνδρας βίαζε επανειλημμένα και χτυπούσε την ανήλικη κόρη του. Σύμφωνα με τα όσα είχαν καταγγελθεί τότε στις αστυνομικές Αρχές, ο κατηγορούμενος φέρεται να βίαζε το παιδί του από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι τον Απρίλιο του 2017.

Όπως είχε αποκαλύψει τότε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, δικηγόρος Χαράλαμπος Σφακιανάκης, τα ψυχολογικά τραύματα που είχε αποκομίσει η ανήλικη από τη σεξουαλική αλλά και τη σωματική βία που δεχόταν από τον πατέρα της ήταν αρκετά για να νοσηλευτεί δύο φορές: μία τον Φεβρουάριο και μια τον Μάρτιο του 2017.

“Καμπάνα” 20,5 ετών πρωτόδικα

Τον Ιούνιο του 2018, ο 49χρονος άνδρας, ο οποίος είχε προφυλακιστεί τον Μάιο του 2017, μετά την απολογία του στον ανακριτή Ηρακλείου, δικάστηκε και καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις του βιασμού, της αιμομιξίας, της αποπλάνησης, αλλά και της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης.

Ειδικότερα, ο 49χρονος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για την πράξη του βιασμού και σε κάθειρξη 12 ετών για την αιμομιξία. Εξάλλου, του επιβλήθηκε κάθειρξη 8 ετών για αποπλάνηση, αλλά και φυλάκιση ενός έτους για την πράξη της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης. Η συνολική ποινή που επιβλήθηκε στον καταδικασθέντα - κατά συγχώνευση - ήταν 20 έτη και 6 μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Έδρα αποφάσισε να μη χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του 49χρονου πατέρα. Έτσι, μετά την καταδίκη του από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος πήρε τον δρόμο της επιστροφής στη φυλακή, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Όπως είχε γίνει γνωστό πρόπερσι, η πρώτη καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. για τη δράση του 49χρονου είχε γίνει στις 25 Απριλίου του 2017. Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες ο πατέρας φέρεται να αντιλήφθηκε ότι η Αστυνομία έχει λάβει γνώση των πράξεών του, με αποτέλεσμα να εξοργιστεί και να ξεσπάσει στην κόρη του: Το κοριτσάκι φέρεται να κακοποιήθηκε αλλά και να βιάστηκε από τον πατέρα του λίγες ημέρες πριν οι Αρχές συλλάβουν τον 49χρονο. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη μαθήτρια είχε δεχτεί τότε χτυπήματα στο σώμα της - μεταξύ άλλων - με ζώνη...

Φοβήθηκε ότι θα μείνει έγκυος

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει τότε ο δικηγόρος της οικογένειας της μικρής, Χαράλαμπος Σφακιανάκης, οι Αρχές δε συνέλαβαν άμεσα τον κατηγορούμενο, καθώς η μικρή βρισκόταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και δεν ήταν σε θέση να καταθέσει, εάν πρώτα δεν επισκεπτόταν παιδοψυχολόγο.

«Κατήγγειλε το περιστατικό αφού δεν άντεχε άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης, καθώς η μικρή φέρεται να τραβούσε τον “Γολγοθά” της μόνη της όλο αυτό το διάστημα, χωρίς να έχει μιλήσει σε κανέναν...

Στο μεταξύ, προκαλεί ανατριχίλα ο λόγος για τον οποίο η μικρή πήρε τη γενναία απόφαση και κατήγγειλε τον πατέρα της στις διωκτικές Αρχές.

«Ο φόβος ότι αυτό το πράγμα δε θα σταματούσε, αλλά και το ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να μείνει και έγκυος» από τον ίδιο της τον πατέρα ήταν οι αιτίες που, σύμφωνα με τον κ. Χαράλαμπο Σφακιανάκη, ώθησαν το κορίτσι να ζητηθεί τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. «Η Δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων για άλλη μια φορά», είχε δηλώσει τότε ο κ. Σφακιανάκης, μετά την απόφαση των αρμόδιων δικαστικών Αρχών περί προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου.

Πηγή: neakriti.gr