"Κατέβηκε" η φωτογραφία με τους Τούρκους δύτες στη Σούδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 20:24 "Κατέβηκε" η φωτογραφία με τους Τούρκους δύτες στη Σούδα

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε για την αφαίρεση της φωτογραφίας, η οποία έγινε έπειτα από παρέμβαση του υπουργού Ευάγγελου Αποστολάκη

Κατέβηκε η φωτογραφία από τον λογαριασμό του ΝΑΤΟ στο Twitter που απεικονίζει τούρκους δύτες να κρατούν μια τουρκική σημαία στον βυθό του κόλπου της Σούδας. 

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε για την αφαίρεση της φωτογραφίας, η οποία έγινε έπειτα από παρέμβαση του υπουργού Ευάγγελου Αποστολάκη. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

«Σχετικά με υποβρύχια  φωτογραφία που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του twitter της Διοίκησης ΝΑΤΟ Allied Maritime Command (MARCOM), η οποία απεικονίζει δύτες με τουρκική σημαία και  φέρεται να έχει ληφθεί στη διάρκεια  της Νατοϊκής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ-19», μετά από εντολή του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, το ΓΕΝ παρενέβη και αφαιρέθηκε από τον παραπάνω λογαριασμό. Παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο Συμμαχίας». 

Νωρίτερα, Τούρκοι δύτες των ειδικών δυνάμεων SAS φωτογραφήθηκαν κρατώντας την τουρκική σημαία στον βυθό του κόλπου της Σούδας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας που δημοσίευσε και τις φωτογραφίες στο Twitter, έγινε εκπαίδευση για την καταπολέμηση των ναρκών και εκρηκτικών. 

Το tweet του Υπ. Άμυνας της Τουρκίας με τις φωτογραφίες έχει αναπαραχθεί και στον λογαριασμό του ΝΑΤΟ στο Τwitter. 

Η άσκηση ARIADNE-19 διοργανώθηκε από την Ελλάδα ως μέρος της Μόνιμης Ομάδας Εργασίας Ναρκών του ΝΑΤΟ-2 (SNMCG-2), στο διάστημα 14-21 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο της άσκησης στο διάστημα απο 14 έως 17 Μαρτίου, κατέπλευσαν στον κόλπο της Σούδας αρκετά πολεμικά σκάφη της Νατοικής δύναμης SNMCMG-2 (Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2). Μεταξύ αυτών ήταν και το τουρκικό ναρκαλιευτικό TCG Akçakoca, ενώ στο πλαίσιο της άσκησης. 

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση