Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ξεσάλωσαν» οι Τούρκοι στο Αιγαίο ανήμερα της εθνικής επετείου: 47 παραβιάσεις από 8 μαχητικά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 22:33 «Ξεσάλωσαν» οι Τούρκοι στο Αιγαίο ανήμερα της εθνικής επετείου: 47 παραβιάσεις από 8 μαχητικά

Επίδειξη δύναμης από την Άγκυρα, την επέτειο της επανάστασης κατά των Οθωμανών. Ρεκόρ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Από το 2016 δεν είχαν προχωρήσει σε παραβίαση!

Υπερέβαλαν εαυτούς σήμερα οι Τούρκοι προχωρώντας σε δεκάδες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ανήμερα της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης κατά του Οθωμανικού ζυγού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από 2016 είναι η πρώτη φορά που η Τουρκική Αεροπορία προχωρά σε κρεσέντο προκλήσεων την 25η Μαρτίου και μάλιστα σπάζοντας το σχετικό «ρεκόρ» τουλάχιστον από το 2009!

Υπενθυμίζεται πως δύο τουρκικά μαχητικά F-4 επιχείρησαν -χωρίς να το καταφέρουν αφού αναχαιτίστηκαν από ελληνικά F-16- να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο με το οποίο πήγαινε στο Αγαθονήσι ο πρωθυπουργός, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Το γεγονός θέλησε να υποβαθμίσει η Άγκυρα μόλις το θέμα πήρε έκταση και στον Διεθνή Τύπο, αμφισβητώντας ότι έγινε κάποια παραβίαση του εναέριου χώρου.

Ιδού ο πλήρης κατάλογος των σημερινών παραβιάσεων, όπως αποτυπώνονται σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 3 (2x2F-16 & 1x2F-4)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 8

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : –

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 5

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 47( 29 από τα CN και 18 από τους σχηματισμούς)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –

ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ,ΚΕΝΤΡΙΚΟ KΑΙ NΟΤΙΟAΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

πηγή: newsit.gr