Εκλογές 2019: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κ.Ο. της ΝΔ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 14:24 Εκλογές 2019: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κ.Ο. της ΝΔ

Μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα ετοιμάζεται να εξαπολύσει από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ετοιμότητας στα στελέχη του για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να τοποθετηθεί εφ’ όλης της ύλης και κυρίως να επισημάνει στους βουλευτές και τα υπόλοιπα «γαλάζια» στελέχη τον κρίσιμο χαρακτήρα που έχουν οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και ειδικότερα οι ευρωεκλογές, στις οποίες θέλει να δώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος κατά της κυβέρνησης. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει πως πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της «χαλαρής» ψήφου, καθώς το σύνθημα της ΝΔ για τις ευρω-κάλπες θα είναι πως δεν πρέπει να πάει χαμένη ούτε μία ψήφος, ούτως ώστε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να σηματοδοτήσει την ανάγκη για πολιτική αλλαγή όσο το δυνατόν συντομότερα.

Δείτε ζωντανά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κ.Ο. της ΝΔ

Εκτενή αναφορά αναμένεται να κάνει, επίσης, στην υπόθεση της υποψηφιότητας του Πέτρου Κόκκαλη με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ταυτίζοντας το κυβερνών κόμμα με τη διαπλοκή και ζητώντας προσωπικά από τον πρωθυπουργό να μην κοροϊδεύει τους πολίτες, όπως αναμένεται να πει χαρακτηριστικά, και να μην παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται, εξάλλου, να επισημάνει πως η κυβέρνηση θα μετέλθει κάθε μεθόδου προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, πολώνοντας μεταξύ άλλων το κλίμα με νέο γύρο σκανδαλολογίας, ενώ θα κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είπε ψέματα ως προς την προστασία των αδύναμων πολιτών και την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και στα εθνικά θέματα, αναφερόμενος εκτός από τη συμφωνία των Πρεσπών και στα ελληνοτουρκικά. Αναμένεται, επίσης, ν’ απαντήσει στις αιτιάσεις κατά της ΝΔ περί ταύτισης με την ακροδεξιά, ενώ η απάντηση εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι η λεγόμενη «θετική ατζέντα».

Με απλά λόγια, η ΝΔ θα πρέπει να πείσει τους πολίτες ότι ενδιαφέρεται για την καθημερινότητά τους και τη βελτίωση αυτής και ειδικά σε ό,τι αφορά την οικονομία για την επιστροφή στην ανάπτυξη μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Προς τούτο, μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο πρόγραμμα της ΝΔ για τις υποδομές και τα μεγάλα έργα – το οποίο παρουσιάστηκε προχθές – και στο οποίο δίνουν στην οδό Πειραιώς ούτως ή άλλως μεγάλη σημασία στο δρόμο προς τις κάλπες.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση