Νέο γκάλοπ: Στις 10 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 21:00 Νέο γκάλοπ: Στις 10 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5% στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων. Δείτε όλη τη δημοσκόπηση της Pulse.

Σταθερά διψήφια είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς απομένουν λιγότερο από δύο μήνες από τις εκλογές της 26ης Μαΐου. Σύμφωνα με την νέα μέτρηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ, η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με 10 μονάδες του κυβερνώντος κόμματος στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή 7,5%,  ΚΙΝΑΛ 7,5% και ΚΚΕ 6% . Κοντά στο όριο για την είσοδο στη βουλή βρίσκονται η «Ελληνική Λύση» που συγκεντρώνει 2,3% και η Ένωση Κεντρώων 2% ενώ χαμηλά ποσοστά έχουν το Ποτάμι 1,4% οι ΑΝΕΛ 1,4% ΛΑΕ 1,4% Πλεύση Ελευθερίας 1,2% άλλο κόμμα 2,3% ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 11%.

Στην πρόθεση ψήφου, η εικόνα και η σειρά των κομμάτων δεν αλλάζει. Ωστόσο εάν επιβεβαιωθεί το εύρημα ότι μένουν αρκετά κόμματα εκτός βουλής, αυτό θα σημαίνει πως το συνολικό άθροισμα των ποσοστών τους θα ρίξει τον πήχη της αυτοδυναμίας, κάτι που προφανώς ευνοεί το πρώτο κόμμα. 

Οι ψηφοφόροι δεν θα αλλάξουν κόμμα μεταξύ ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών, καθώς το 76% τονίζει πως θα στηρίξει το ίδιο κόμμα και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις ενώ μόλις το 13% εκφράζει διαφορετική άποψη.

Σε μία ακόμη δημοσκόπηση φαίνονται τα χαμηλά ποσοστά συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ που φτάνουν το 53% ενώ υπάρχουν και σημαντικές διαρροές καθώς προς την ΝΔ κατευθύνεται το 14% και στο ΚΙΝΑΛ το 7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές.  Στον αντίποδα η συσπείρωση της ΝΔ έχει χτυπήσει εδώ και καιρό «ταβάνι» φτάνοντας το 82%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 11 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα ενώ στην παράσταση νίκης η διαφορά μεταξύ των δύο κόμματων φτάνει τις 38 μονάδες υπέρ της ΝΔ.

Τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα επιλέξουν οι πολίτες να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές είναι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις με 22% οι φόροι το 20% η Συμφωνία των Πρεσπών 17% η αντιμετώπιση της διαφθοράς 10%, η ασφάλεια 6% και τα ελληνοτουρκικά 5%.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση