Μαφία των φυλακών: Σύλληψη δύο δικηγόρων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 21:46 Μαφία των φυλακών: Σύλληψη δύο δικηγόρων

Ο ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση εντόπισε ενδείξεις εμπλοκής των δύο ανδρών στο κύκλωμα

Δύο δικηγόροι συνελήφθησαν ως εμπλεκόμενοι στις δραστηριότητας της μαφίας των φυλακών. Ο ανακριτής της τρομοκρατίας που έχει αναλάβει την υπόθεση εντόπισε ενδείξεις και στοιχεία που εμφανίζουν τους δύο δικηγόρους να εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες. 

Ένας εξ' αυτών ήταν δικηγόρος του δημοσίου στην υπόθεση της Energa Power και κατά του Αριστείρη Φλώρου. Ο δικηγόρος φέρεται να είχε δεχτεί δολοφονική επίθεση από μέλη της μαφίας των φυλακων. 

Η υπόθεση αναδείχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία είχε ξεκινήσει μετά από την απόδραση δύο αλβανών κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού και είχε προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις με τις αποκαλύψεις για... "γραφείο ενοικίασης εκτελεστών παντός τύπου" από αρχηγικά μέλη της μαφίας των φυλακών. 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

"Ανακοινώνεται ότι απογευματινές ώρες σήμερα, 28-03-2019, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), δύο ημεδαποί, ένας άντρας και μία γυναίκα, σε εκτέλεση αντίστοιχων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Ανακριτή Εφέτη Αθηνών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες πρωινές ώρες αύριο θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές".

Τι είχε αποκαλύψει η δικογραφία της Αντιτρομοκρατικής τον περασμένο Φεβρουάριο:

«Έχω ξεμείνει από... δάκτυλα (δολοφόνο)» είπε ο Κλοντιάν Λεκοτσάϊ, ο «άρχοντας» της μαφίας των φυλακών, σε δύο άλλους κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού, ζητώντας να τον... διευκολύνουν στην αναζήτηση πληρωμένου δολοφόνου προκειμένου να εκτελέσει ως «αντιπαροχή», συμβόλαιο θανάτου σε βάρος ενός... «κοτόπουλου», έτσι έλεγε το υποψήφιο θύμα από το Πακιστάν, με αμοιβή 30.000 ευρώ, και προοπτική επέκτασης του... συμβολαίου δολοφονικής συνεργασίας! Οι αποκαλύψεις για την μαφία των φυλακών έρχονται μέσα από μία νέα δικογραφία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με την σύλληψη επιπλέον έξι ατόμων, που σχετίζονται με την δολοφονική δράση της. « ...θέλω έναν καλό "ψήστη" (δολοφόνο) για ένα "πακιστανικό κοτόπουλο" θα πάρει 30.000 και άμα είναι καλός θα κάνουμε δουλειές γιατί έχω πολλά "κοτόπουλα". Επείγει όμως φίλε...» έλεγε ο Κλοντιάν Λεκοτσάϊ στους μεσάζοντες αναζήτησης του πληρωμένου δολοφόνου.

Ο 43χρονος Έλληνας, που είχε συλληφθεί πρόσφατα μετά από αιματηρή ληστεία σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια, ενώ στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για σύντομες απαγωγές (μέθοδο tiger kidnapping-Άρπαγμα της Τίγρης), και ένας Βούλγαρος για ανθρωποκτονία (έγκλημα πάθους) στην επαρχία, του βρήκαν άμεσα τον ενοικιαζόμενο εκτελεστή. Ήταν ένας 41χρονος από την Αλβανία, ο οποίος είχε απελαθεί ως ανεπιθύμητος από την Ελλάδα τον περασμένο Ιανουάριο, συνεργός του Βούλγαρου στο έγκλημα πάθους, ο οποίος είχε βρει καταφύγιο στην Κόρινθο. Σημειώνεται ότι στη συμμορία του Έλληνα ληστή του Βριλησσίων, συμμετείχε και ο δράστης της άγριας δολοφονία 51χρονης γυναίκας, πρώην συζύγου ποδοσφαιρικού παράγοντα, στην Μάνδρα Αττικής στις 24 Μαίου 2018.

Η μαφία, κατεύθυνε τον Αλβανό εκτελεστή στην Άμφισσα, προκειμένου να παραλάβει φάκελο με οδηγίες για τον στόχο και τις... συνήθειές του, επισήμανση να παραλάβει το «σιδερικό»-όπλο, και να το πετάξει στη θάλασσα μετά την εκτέλεση του συμβολαίου, όπως και τα μισά από τα χρήματα για την δολοφονία. Εκείνος τους απάντησε: «Σε μία εβδομάδα θα έχει γίνει...».

Πριν πάει ωστόσο να παραλάβει τον φάκελο, έλαβε άλλη «παραγγελία» από κρατούμενους των φυλακών Κέρκυρας, για την μεταφορά ναρκωτικών σε Χίο και Μυτιλήνη. Το περασμένο Σάββατο, ενώ τον παρακολουθούσαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κινήθηκε προς την περιοχή της Νίκαιας όπου συναντήθηκε με δύο συμπατριώτες του. Παρέλαβε μία τροχήλατη βαλίτσα και πήγε με ταξί στο λιμάνι του Πειραιά παίρνοντας το πλοίο της γραμμής. Μαζί του συνταξίδευαν και οι δύο Αλβανοί εντολείς της μεταφοράς, παριστάνοντας ότι δεν γνωρίζονται. Οι αστυνομικοί επενέβησαν καθώς δεν γνώριζαν αν ο Αλβανός «ενοικιαζόμενος» δολοφόνος θα πήγαινε να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου. Μετά τη σύλληψή του επιβεβαίωσε όλες τις πληροφορίες, το συμβόλαιο θανάτου που θα εκτελούσε και τους εντολείς του. Από τα 30.000 ευρώ που έδινε αντίπαλο κύκλωμα για την δολοφονία του Πακιστανού, τα 5.000 ευρώ θα τα έπαιρνε ο Κλοντιάν  Λεκοτσάϊ, άλλα 5.000 ευρώ οι δύο μεσάζοντες κρατούμενοι των φυλακών Δομοκού που βρήκαν τον δολοφόνο, στον οποίο θα κατέληγαν τα 20.000 ευρώ. Προανακριτικά επιβεβαιώθηκε, πως το σχέδιο στρατολόγησής του προέβλεπε... μόνιμη αξιοποίησή του σε άλλες αναθέσεις εκτέλεσης «συμβολαίων» δολοφονιών από το... εργολαβικό γραφείο της φυλακής. Η μαφία των φυλακών ήθελε την επέκτασή της στην μεταφορά ναρκωτικών ουσιών σε Μύκονο, Χίο και Μυτιλήνη καθώς και άλλες περιοχές της επικράτειας, όπως και στη συστηματική παραχάραξη χαρτονομισμάτων.

Στην κατοχή του βρέθηκαν 5 κιλά και 230 γραμμάρια ινδικής κάνναβης και 30 περίπου γραμμάρια κοκαΐνης, εντυπώματα και υδατογραφήματα για παραχάραξη χαρτονομισμάτων, ζυγαριές ακριβείας, 27.000 ευρώ, προερχόμενα από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, 13.255 ευρώ, εμφανώς πλαστά, ονομαστικής αξίας πενήντα, είκοσι, δέκα και πέντε ευρώ, καθώς και δύο οχήματα.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ακόμα ότι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, συνεννοούνται, κατευθύνουν, παρέχουν οδηγίες και απειλούν ευθέως τα μέλη της οργάνωσης, ώστε σε περίπτωση σύλληψης τους να μην αποκαλύπτουν τίποτα αναφορικά με το ρόλο τους, υπό τον φόβο αντιποίνων εντός ή εκτός φυλακής. Η νεότερη δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον 10 άτομα (ημεδαπό και εννέα αλλοδαπούς), από τους οποίους έξι άτομα και συγκεκριμένα πέντε άνδρες και μια γυναίκα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ άλλοι τέσσερις είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, την παραχάραξη χαρτονομισμάτων, των όπλων καθώς και την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση