Η διαφορά Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 20:43 Η διαφορά Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Η έρευνα αφορά την πρόθεση ψήφου σε βουλευτικές εκλογές και ευρωεκλογές

Νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star και η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, καταγράφει διαφορά εννέα ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές. Στο ίδιο ερώτημα αλλά για τις βουλευτικές εκλογές, η διαφορά βρίσκεται στο 8,1%.

Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 30,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,1% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής με το ίδιο ποσοστό 6,2% ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 12,7%.

Αναφορικά με τις βουλευτικές εκλογές και την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 30,6%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,5% και το Κίνημα Αλλαγής με 6,2%. Έπεται η Χρυσή Αυγή με 6% και το ΚΚΕ με ποσοστό 5,9%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος συγκεντρώνει 18%.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 35,5%, έναντι 26,6% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 32,4%.

πηγή: News.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση