Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κάνε εκλογές εδώ και τώρα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 09:57 Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κάνε εκλογές εδώ και τώρα

Το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα πετάει για μία ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές όσο πιο άμεσα γίνεται. «Αν θέλει, να τις προκηρύξει και αύριο. Γιατί κάθε μέρα που περνάει, κάθε εβδομάδα που περνάει, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο Open.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε παράλληλα για μία ακόμη φορά το στόχο της ΝΔ στις ευρωεκλογές. Αυτός ο στόχος δεν είναι άλλος από μια ευρεία νίκη που θα βοηθήσει τη ΝΔ – σύμφωνα με τον ίδιο – να πετύχει μια αντίστοιχη επίδοση και στις εθνικές εκλογές. Απέφυγε, ωστόσο, να βάλει τον πήχη για το ποσοστό της ΝΔ ή τη διαφορά, επαναλαμβάνοντας με έμφαση ότι ο βασικός στόχος του είναι «μια ευρεία νίκη» τόσο στις ευρωεκλογές ως πρόκριμα εξελίξεων. «Η ευρεία νίκη θα σηματοδοτήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως προοπτική για κυβέρνηση, έχει τελειώσει», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών, αφού πρώτα διαπίστωσε το βαρύ κλίμα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πεπεισμένος ότι ο κ. Τσίπρας «αντάλλαξε» τις Πρέσπες με κάποιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα (π.χ. τη μη εφαρμογή της απόφασης για τις περικοπές στις συντάξεις).

Ενδιαφέρον είχε πάντως η αιχμή που επιφύλαξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της Φώφης Γεννηματά. «Η παλινόρθωση της δεξιάς, ειδικά όταν αναφέρεται σε ένα πρόσωπο σαν κι εμένα, μού ακούγεται ένα σύνθημα ολίγον κούφιο και παρωχημένο, ίσως βγαλμένο από μία ρετρό αντίληψη για την πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως ο ίδιος δεν διακατέχεται από τη λογική «ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε», αλλά θα είναι ενωτικός και πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σήμερα θα βρεθεί στην Αιτωλοακαρνανία, η οποία είναι ο δεύτερος σταθμός της μίνι περιοδείας του, καθώς προηγήθηκε η Λακωνία και συγκεκριμένα η Σπάρτη. Χαμόγελα στην οδό Πειραιώς – αν και δεν το… διαφημίζουν – έφερε εξάλλου η νέα δημοσκόπηση της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό Star, η οποία εμφανίζει επίσης διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ που θεωρείται μη αναστρέψιμη.

Φωτογραφία InTime News

Ικανοποίηση επικρατεί, όμως, και από την πρώτη νίκη που κατήγαγε η ΝΔ στην υπόθεση Πετσίτη: η κλήση με τις «ευλογίες» της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, Άννας Ζαΐρη και του υπαλλήλου που αποπέμφθηκε ενώ διενεργούσε έλεγχο στους λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη προμηνύει εξελίξεις. Επισήμως δε, από τη ΝΔ εμμένουν στη θέση τους περί σκανδάλου για το οποίο θα πρέπει ν’ απαντήσει απευθείας ο ίδιος ο πρωθυπουργός από τη στιγμή που όσα συνέβησαν φαίνεται να έχουν γίνει στην… αυλή του Μαξίμου.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση