Σε ρυθμούς Novartis το πολιτικό σκηνικό - Θύελλα αντιδράσεων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 09:29 Σε ρυθμούς Novartis το πολιτικό σκηνικό - Θύελλα αντιδράσεων

Η απόφαση της δικαιοσύνης να καλέσει τον Ανδρέα Λοβέρδο να καταθέσει ως ύποπτος για δωροδοκία για την υπόθεση της «Novartis» πυροδότησε σφοδρή αντιπαράθεση.

Η κυβέρνηση το χαρακτηρίζει σκάνδαλο και η αντιπολίτευση σκευωρία το βέβαιο είναι πως η υπόθεση της Novartis θα ενισχύσει την τοξικότητα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Μετά τις αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη και την Γενική Γραμματέα καταπολέμησης της διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα πάνω στις οποίες πόνταρε η ΝΔ για να αποδομήσει το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης, το Μαξίμου επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση. 

Η απόφαση της δικαιοσύνης να καλέσει τον Ανδρέα Λοβέρδο να καταθέσει ως ύποπτος για δωροδοκία για την υπόθεση της «Novartis» αλλά και να αφήσει ανοιχτούς τους φακέλους για τον Μάριο Σαλμά, τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Αντώνη Σαμαρά, πυροδότησε τη σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για «πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών» ενώ το ΚΙΝ.ΑΛ υποστήριξε ότι «η σκευωρία θα καταπέσει απόλυτα και οι εμπνευστές και εκτελεστές της θα λογοδοτήσουν».  

Το Μαξίμου σε ανακοίνωση του απαντά στα πυρά της αντιπολίτευσης πως «είχαν και έχουν τους λόγους να είναι πανικόβλητοι». Η κυβέρνηση δείχνει να παίζει το τελευταίο της χαρτί, καθώς τόσο το αφήγημα της εξόδου από τα μνημόνια, όσο και οι «προοδευτικές γέφυρες» δεν έδωσαν δημοσκοπικούς πόντους. Πλέον επιλέγει να επενδύσει στην σκανδαλολογία με στόχο να μειώσει τη διαφορά από τη ΝΔ, συρρικνώνοντας παράλληλα τα ποσοστά του ΚΙΝ.ΑΛ. 

Η κυβέρνηση που θέλει να συντηρήσει επικοινωνιακά την συγκεκριμένη υπόθεση καλεί στις 13:30 τους δημοσιογράφους για ενημέρωση από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. Το θέμα που αναμένεται να κυριαρχήσει δεν είναι άλλο από αυτό της Novartis, καθώς το Μαξίμου θέλει να φύγει από την επικαιρότητα η υπόθεση Πετσίτη. 

Ωστόσο κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Παύλος Πολάκης, που είχε επιτεθεί στο παρελθόν στην δικαιοσύνη κατηγορώντας την για καθυστέρηση στην επίμαχη υπόθεση, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στο έργο της τώρα μιλά για «δικαίωση». Προαναγγέλλει μάλιστα ότι θα κληθούν και άλλοι πολιτικοί «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΡΩΤΗ!!!!....και έπεται η ΑΜΕΣΗ συνέχεια .....» αναφέρει χαρακτηριστικά με ανάρτηση του στα social media.

ΝΔ: Κυβερνητικοί σκευωροί  

Στην αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζουν «φιάσκο» την υπόθεση της Novartis και υπενθυμίζουν τα όσα είχε πει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έξω από το Μαξίμου πως «πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους». Στην Πειραιώς εκτιμούν πως το Μαξίμου βλέποντας την εκλογική συντριβή που έρχεται προσπαθεί να σπιλώσει τους πολιτικούς αντιπάλους σε δόσεις θέτοντας τους ουσιαστικά υπό ομηρία μέχρι τις εκλογές. «Δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι δέχθηκαν να ανακοινώσουν σε… δόσεις το πόρισμά τους για την υπόθεση Novartis, εξυπηρετώντας έτσι τις επικοινωνιακές σκοπιμότητες του Μαξίμου» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η ΝΔ ενώ στέλνει μήνυμα προς την κυβέρνηση και για την διερεύνηση της υπόθεσης Πετσίτη. «Όλοι οι πολίτες, άλλωστε, έχουν πια καταλάβει το φιάσκο της Novartis και τη σκευωρία που πήγε να στήσει μια κυβέρνηση η οποία έχει τα σκάνδαλα στο… πετσί-της».

Γεωργιάδης: Δεν έχω πάρει ούτε ένα λεπτό του ευρώ από τη Novartis

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ έκανε λόγω για «σκευωρία» και για «δικαίωση», τονίζοντας πως όταν η ΝΔ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας θα ερευνήσει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την υπόθεση. Παράλληλα υποστήριξε με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν έχει πάρει χρήματα από την φαρμακευτική εταιρεία. «Οι εισαγγελείς διαφθοράς έκριναν ότι οι δύο μάρτυρες έλεγαν ψέματα. Από την αρχή έλεγα ότι πρόκειται για ψευδομάρτυρες που παίζουν πολιτικά παιχνίδια. Δεν έχω πάρει ούτε ένα λεπτό του ευρώ από τη Novartis και άρα έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην αλήθεια» είπε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση