Οι εκτελεστές του Γιάννη Μακρή είχαν δηλώσει στην αστυνομία κλοπή

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 10:11 Οι εκτελεστές του Γιάννη Μακρή είχαν δηλώσει στην αστυνομία κλοπή

Απίστευτο αλλά αληθινό. Οι εκτελεστές του Γιάννη Μακρή είχαν δηλώσει στην αστυνομία κλοπή από ένα από τα αυτοκίνητα που είχαν νοικιάσει πριν από τη δολοφονία στη Βούλα. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της ασφάλειας Αττικής, οι δολοφόνοι του επιχειρηματία ενημέρωσαν τις Αρχές ότι τους είχαν κλέψει αντικείμενα από το ένα όχημα. Διαπιστώθηκε ότι τα δύο αδέρφια είχαν νοικιάσει ένα Peugeot, ένα Golf, ένα Tiguan και τέλος το Nissan Pulsar που χρησιμοποίησαν στη δολοφονία.

Αυτό αποκαλύπτει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος σε ρεπορτάζ της. Η εφημερίδα αναφέρει πως όταν οι δράστες επέστρεψαν το τρίτο όχημα είπαν στον ιδιοκτήτη εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων πως κατά τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο άγνωστοι έσπασαν το πίσω αριστερό τζάμι και τους αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα. Μάλιστα, δεν δίστασαν να καταγγείλουν το συμβάν στην ΕΛ.ΑΣ., με τον έναν από τους δύο να παραδίδει το διαβατήριο βουλγαρικών αρχών.

Οι αστυνομικοί οι οποίοι ανέλαβαν τις έρευνες της εκτέλεσης, διαπίστωσαν ότι οι κατασχεθέντες κάλυκες και βολίδες στον τόπο του εγκλήματος, προέρχονταν από πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών, τύπου MAKAROV, το οποίο δεν είχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν. Παράλληλα το γνωστό μοντέλο και συζυγος του επιχειρηματία, Βικτώρια Καρύδα παρέδωσε στους αστυνομικούς μια Beretta, το όπλο που είχε ο «Αυστραλός» και είχε κλαπεί το 2014 απο αγνώστους από το σπίτι ενός άνδρα στο Αιγάλεω.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο Γιάννης Μακρής λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία του βρισκόταν έξω από κατάστημα στην πλατεία Εσπερίδων στη Γλυφάδα, μαζί με έναν φίλο του. Τα δύο αδέρφια «εκτελεστές» κοιτούσαν διαρκώς προς το μέρος τους. Το θύμα, όπως προέκυψε από την  έρευνα της Αστυνομίας, εκμυστηρεύτηκε στον φίλο του ότι σε προγενέστερους χρόνους έβλεπε συνεχώς τα άτομα αυτά να τον κοιτάζουν περίεργα.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής είχαν λάβει φωτογραφίες των δύο δραστών από τις Βουλγαρικές Αρχές αλλά και εικόνες που καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας ενοικιάσεων. Όταν τις έδειξαν στον φίλο του άτυχου επιχειρηματία, αυτός τις αναγνώρισε και με αυτόν τον τρόπο οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα άτομα που τον παρακολουθούσαν πριν ο 30χρονος Βούλγαρος τον εκτελέσει εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας, το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου του 2018.

Επίσης, οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει σε έρευνες στα ξενοδοχεία των Νοτίων Προαστίων, όπου και μπόρεσαν να εντοπίσουν ένα δωμάτιο στο οποίο διέμενε ο δολοφόνος του επιχειρηματία. Βρήκαν ακόμη καινούρια ρούχα, τα οποία προσιδίαζαν με αυτά που είχε χρησιμοποιήσει ο δράστης τη νύχτα της δολοφονίας. Παράλληλα, εντόπισαν την απόδειξη αγοράς και έφτασαν γρήγορα στο κατάστημα προκειμένου να επιβεβαιώσουν πως τα είχε αγοράσει πριν τη δολοφονία του «Αυστραλού». Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το οπτικό υλικό της δολοφονίας του 46χρονου άνδρα επιδείχθηκε στον υπεύθυνο του καταστήματος, ο οποίος κατέθεσε ότι στη ζακέτα και στο καπέλο διακρινόταν το σήμα γνωστής εταιρείας ρούχων. Ανέφερε ακόμη πως η απόδειξη αντιστοιχεί στο κατάστημά του και πως αυτά αγοράστηκαν στις 24 Οκτωβρίου. Το παντελόνι, σύμφωνα με την κατάθεση που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, προσομοίαζε πολύ με αυτό που αγοράστηκε, ενώ ανέφερε ότι τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά του δράστη, ταιριάζουν με το μέγεθος «Large» των προαναφερόμενων ρούχων. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου αστυνομικοί αφού έλαβαν τα στοιχεία από τις βουλγαρικές αρχές, ταυτοποίησαν τα άτομα που ήδη θεωρούσαν πως ήταν οι δράστες της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή. Ξεκίνησαν λοιπόν ελέγχους τόσο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όσο και σε αυτό της Σόφιας στη Βουλγαρία, οπότε και προέκυψε ότι οι δράστες στις 17:30 της 1ης Νοεμβρίου (μία μέρα μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία) επιβιβάστηκαν σε πτήση αεροπορικής εταιρείας από Αθήνα για Σόφια. Την αναχώρηση επιβεβαίωσαν και οι κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται τοποθετημένες στην πύλη αναχώρησης της αεροδρομίου.

Το «παρελθόν» των δραστών

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής είχαν αλληλογραφία με τις αρχές της Βουλγαρίας και του Καναδά καθ' όλη τη διάρκεια των ερευνών. Πληροφορήθηκαν πως στον έναν από τους δύο δράστες, κατά τη διάρκεια διαμονής του στον Καναδά, είχαν αποδοθεί οι εξής κατηγορίες: απείθεια, επίθεση με όπλο, πρόκληση υλικών βλαβών, παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου, κλοπές απειλές και σωματικές βλάβες.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη στις 2 Απριλίου, μέσα σε ένα όχημα «OPEL CORSA», στην περιοχή της Γλυφάδας κα θέλησαν να τον ελέγξουν και να τον προσαγάγουν. Εκείνος όχι όμως δεν υπάκουσε αλλά αντίθετα προσπάθησε να διαφύγει και εμβόλισε το υπηρεσιακό όχημα της Ασφάλειας Αττικής, ενώ αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, οι οποίοι συνέχισαν τις έρευνες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Εκεί εντόπισαν ένα πλαστό δίπλωμα οδήγησης- τουρκικών αρχών αλλά πλήθος ρούχων που είχαν αγοραστεί πρόσφατα. Ταυτόχρονα διαπίστωσαν πως μαζί με τον δράστη είχε κάνει κράτηση και ένας ομοεθνής του, ο οποίος εντοπίστηκε και ανακρίθηκε από τους αστυνομικούς. 

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση