Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποστολάκης από Καστελλόριζο: Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 20:50 Αποστολάκης από Καστελλόριζο: Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει

«Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Η πραγματικότητα είναι αυτό που ισχύει και αυτό που λέει το Διεθνές Δίκαιο»

«Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Η πραγματικότητα είναι όμως αυτό που ισχύει και αυτό που λέει το Διεθνές Δίκαιο και οι Συνθήκες», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχολιάζοντας την τελευταία προκλητική στάση της Τουρκίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης κατά τη σημερινή επίσκεψη του στο ακριτικό Καστελλόριζο, τη νήσο της Ρω και τη Στρογγυλή.

  Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σχολιάζοντας την ψυχραιμία με την οποία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Καστελλόριζου τις τουρκικές προκλήσεις, υπογράμμισε ότι «καλά κάνουν οι άνθρωποι και είναι ψύχραιμοι και αισθάνονται σιγουριά. Εμείς λαμβάνουμε όλα τα μετρά που χρειάζονται και γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει» και πρόσθεσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως δουλειά των ενόπλων δυνάμεων είναι να δίνουν την αίσθηση ασφάλειας σε όλους τους πολίτες και κυρίως στους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας.

   "Έχουμε έρθει σήμερα εδώ, στη Ρω, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Στρατιωτικό Διοικητή της περιοχής, επ' ευκαιρία της επίσκεψης του κ. Βασίλειου Πατέρα και της κ. Μελίνας Τραυλού, για προσφορά υπηρεσιών της ομάδας Axion Hellas", δήλωσε  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, κατά την επίσκεψη στο σύμπλεγμα Μεγίστης.

  "Είναι μια ομάδα που προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες, με γιατρούς και ένα σωρό ανθρώπους, οι οποίοι βοηθούν το νησί σε ό,τι λείπει αυτή την περίοδο. Πρόσφατα, με δική της πρωτοβουλία, εδώ, στο νησί της Ρω, η οικογένεια Αθανασίου και Μαριάννας Μαρτίνου έκανε μια σημαντική προσφορά, τη βελτίωση των εγκαταστάσεων συντήρησης του φυλακίου, η οποία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί" συμπλήρωσε.

   "Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ερχόμαστε εδώ και δηλώνουμε μία παρουσία σε αυτό το νησί, που είναι στην άκρη της Ελλάδας, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τις τουρκικές ακτές, και προσπαθούμε, με την παρουσία του στρατού και όλων αυτών των ανθρώπων, με αυτή την προσφορά, να αυξήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας, το οποίο βέβαια δεν το χρειάζονται οι κάτοικοι, αισθάνονται αρκετά ασφαλείς. Αλλά οι επισκέψεις και η επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο και η υποστήριξη από την υπόλοιπη Ελλάδα και ιδιαίτερα από τον Στρατό Ξηράς είναι πάντα σημαντική και αυξάνει το αίσθημα της ασφάλειας", κατέληξε.

Πηγή: Thetoc.gr